Ensimmäinen vierasvoitto, Näädät saalisti Korihait Pohitullissa

Julkaistu 13.10.2017

BC Nokia matkusti ensimmäistä kertaa tällä kaudella Pirkanmaan ulkopuolelle Uuteenkaupunkiin, josta mukaan lähti tuliaisena sarjapisteet Korihaita vastaan. Ensimmäinen vierasvoitto on nyt todellisuutta, kun nokialaiset kaatoivat Alakulman kannustuksen myötä Korihait 77-83 (41-40).

Korihait on tunnetusti vaikea joukkue historiaa huokuvalla kotikentällään, mutta Näätien onneksi paikalle oli matkustanut myös Alakulma-faniryhmä, joka toi kaivattua energiaa pimeään perjantai-iltaan.

– Kiitos kaikille, loistavaa kannustusta, sen takia klaarattiin voitto tänään. Kun oli vaikeaa, niin jaksettiin vielä tulla, kun on kannustusta perässä. Se on todella arvokasta, Näädät-kapteeni Henri Hirvikoski kiitti faniryhmää ottelun jälkeen bussissa.

Korihait teki kaikkensa, jotta ilmaisia sarjapisteitä Pohitullista ei viedä. Sinnikkäät uusikaupunkilaiset pitivät ottelun tasaisena, kunnes Näädät repi johtoaseman itselleen kolmannen neljänneksen loppupuolella ja kieltäytyi enää luovuttamasta sitä.

Reilu kaksi minuuttia ennen loppusummeria Korihait kiri vielä vaarallisesti kahden pisteen päähän 73-75, mutta Daniel Dolenc ja Leyton Hammonds pitivät koreillaan huolen, että kotijoukkue pysyi aisoissa.

Hirvikoski: ”Jaksoimme tehdä töitä”

– Meillä painoi keskiviikon peli, tässä vaiheessa kautta ei yksi välipäivä riitä toipumiseen. Peli oli väsynyttä, mutta toisaalta Korihait pelasi varsinkin alussa paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella, olen nähnyt heidän kaikki pelinsä, Tuominen sanoi ottelun jälkeen.

– Korihait tuli alussa kovaa, mutta me löysimme tauolla keinot heidän pelinsä pysäyttämiseen ja jaksoimme tehdä töitä ja saatiin arvokas vierasvoitto. Pelissä oli hyvää ja huonoa, välillä mentiin liian lujaa ja ajatus jäi jälkeen, mutta jos loppukaudesta pystytään ajatuksen kanssa samaan vauhtiin, niin hyvä tulee, Hirvikoski kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Vincent Council (21/3/4 syöttöä) jatkoi loistavia otteitaan pistäen kovaonniset puolustajansa hokkareille kerta toisensa jälkeen terävillä rytminmuutoksillaan. Daniel Dolenc (17/4) oli jälleen sisäpelin hallitsija, Hammonds (12/6) teki pisteensä tehokkaasti ja Aapeli Alanen kuritti entistä joukkuettaan 10 pisteellä.

Korihaiden ykkönen oli tuplatuplan tehtaillut Juan Pattillo (23/10), joka sai tukea sähäkältä Chaz Williamsilta (15/3/6 syöttöä), Sean O´Brieniltä (15/5) ja pari kertaa näyttävästi blokanneelta Deng Dengiltä (8/9/3 torjuntaa).

BC Nokia on nyt voittanut neljästä pelistään kolme ja kohtaa ensi keskiviikkona 18.10. Nokian Palloiluhallissa kovassa vireessä olevan Kouvot.