Ensimmäinen välieräottelu Porvoon Tarmolle

Julkaistu 05.04.2014

Hyvää puolustusta, heikkoa heittopeliä, siinä on lyhyesti tiivistettynä kuvaus perjantai-illan pelistä Porvoossa. BC Nokia oli matkustanut divarin ensimmäiseen välieräotteluun Porvoosen ja kohtasi siellä runkosarjassa toiseksi sijoittuneen Porvoon Tarmon. Runkosarjan keskinäiset ottelut Porvoo oli voittanut voitoin 3-1. Tämäkin ottelu päättyi Porvoon voittoon numeroin 59-53.

Kun aikuisten koripallo-ottelussa molemmat joukkueet jäävät alle kuudenkymmenen pisteen, on selvää,
että viimeistely ei ole ollut kovin tehokasta. BC Nokian epäonnistunutta heittopeliä kuvastaa parhaiten
kolmen pisteen heittojen tarkkuus: 3/21, 14%. Vierasjoukkueen ehdottomasti paras pelaaja, kenttän molemmissa päissä, oli Mike Andersson. Hän teki 20 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Myös BC Nokian valmentaja, Oliver Vidin, antoi Anderssonille tunnustusta ottelun jälkeen. Vidinin mukaan Andersson on luonteeltaan ja asenteeltaan erinomainen playoffs-pelaaja ja juuri sen takia hänet on joukkueeseen hankittu.

Ottelu alkoi BC Nokian kannalta hyvin Timo Riihelän viimeistellessä korin alta kaksi pistettä. Joukkueen seuraavaa koria saatiinkin sitten odotella lähes viisi minuuttia. Mike Andersson piti vierasjoukkueen mukana pelissä ja Shawn Hopkins päätti ensimmäisen neljänneksen lukuihin 12-13.

BC Nokia käytännössä hävisi ottelun toisella neljänneksellä, kun Tarmo johti parhaimmillaan peliä yhdeksällä pisteellä. Joel Heinikoski ja Chris McEachin vastasivat Porvoon pisteistä ja he olivatkin Tarmon parhaat koko ottelussa. Tauolle mentiin lukemissa 29-23 kotijoukkueelle.

Porvoon Tarmo onnistui tukkimaan hyvin oman korinalustansa ja BC Nokia sai hyvin pelattua vapaita heittopaikkoja kaaren taakse. Mutta kun heitot kolisivat järjestään Kokon hallin korirautoihin ei BC Nokian pistetili karttunut toivottuun malliin. Kolmannella jaksolla Nokia yritti seitsemän kertaa bonusviivan takaa ja vain Mike Andersson onnistui yhdessä heitossa. Kaikesta huolimatta piste-ero pysyi pienenä ja parhaimmillan käytiin jo kolmen pisteen päässä lukemissa 37-34. Kolmas jakso päättyi 12-13 BC Nokialle.

Neljännelläkään jaksolla BC Nokia ei saanut ottelun voittamiseen tarvittavaa pelihurmosta päälle. Suurimmillaan Tarmon johto kävi jo kahdessatoista pisteessä mutta BC Nokia ei missään vaiheessa luovuttanut. Lopun vapareilla Tarmo onnistui säilyttämään johtoasemansa vaikka BC Nokia kavensikin loppulukemiksi 59-53.

Taistelu jatkuu maanantaina Nokialla. Toinen ottelu pelataan palloiluhallilla kello 18:30 alkaen. Silloin katsomoon on saatava samanlainen tunnelma päälle, mikä Porvoossa lähti BC Nokian runsaslukuisesta fanikatsomosta. Nokialaisyleisön on vihdoin herättävä kannustamaan omiaan myös kotikentällä!

TILASTOT Basket.fi