Ensimmäinen kotitappio BC Nokialle Kobria vastaan

Julkaistu 02.11.2015
BC Nokia palasi kahden vieraspelin jälkeen taas kotihalliinsa, kun joukkue kohtasi marraskuun ensimmäisenä päivänä Lapuan Kobrat. Etukäteen ajatelleen Kobrat kuului niihin joukkueisiin, jotka BC Nokian pitäisi ehdottomasti voittaa varsinkin kotisalissaan. Toisin kuitenkin kävi ja sarjapisteet matkasivat Lapualle. Ottelu päättyi lukuihin 60-66. Puoliajalla tilanne oli 30-38 lapualaisten hyväksi.

1. puoliaika

Ottelun alku lähti liikkeelle tasaisissa merkeissä aina tilanteeseen 16-16 asti. Tämän jälkeen kobrat tekivät seitsemän seuraavaa pistettä ja lyhyelle tauolle mentiin lukemissa 16-23. Toinen kymppi oli numerollisesti tasainen ja sen Kobrat veivät pisteellä lukemin 14-15. BC Nokian Eldar Skamo teki puoliaikaan mennessä 15 pistettä ja otti viisi levypalloa ollen joukkueensa selkeä ykkönen. Muiden pelaajien onnistumiset jäivät vähiin.

2. puoliaika

Kolmannella jaksolla näytti BC Nokian peli hetkittäin löytävän uuden kipinän. Daniel Dolenc tasoitti ottelun lukemiin 42-42 ja BC Nokia sai aikaan kolmentoista pisteen pisteputken. Henri Hirvikosken hieman onnekas kolmen pisteen heitto vei kotijoukkueen jo 47-42 johtoon. Jakson päättyessä BC Nokia johti kolmella pisteellä tilanteen ollessa 49-46. Neljännellä jaksolla peli jatkui varsin sekavana mutta tasaisena. Viimeisen kerran tasapisteissä oltiin tilanteessa 57-57, jonka jälkeen Lapuan Aubrey Conerly onnistui kolmosessaan ja Dom Morris vei Kobrat jo viiden pisteen karkumatkalle. Kun ottelua oli jäljellä reilut kymmenen sekuntia BC Nokia oli kolme pistettä Lapuaa jäljessä, Isaiah Wilkerson lähti jostain syystä ajamaan korille kolmen pisteen heiton yrityksen sijasta ja tuli torjutuksi. Loppulukemat Kobrat viimeistelivät vapaaheittoviivalta.

Loppukommentit ja miten tästä eteenpäin:

Lapuan kobria vastaan BC Nokialta löytyi kaksi onnistujaa: Eldar Skamo ja Daniel Dolenc. Skamon tilastorivi eiliseltä oli 21/9/3. Dolencin tilastot jäivät kahteen pisteeseen ja yhteen levypalloon mutta mies sai peliaikaakin vain alle viisi minuuttia. Lapuan tehot nojasivat odotetusti amerikkalaispelaajien varaan. Heidän isot miehensä Damen Bell-Holter (19/8) Dom Morris (19/10) onnistuivat myös puolustuspäässä pimentämään BC Nokian pyrkimykset päästä korin läheisyyteen. Suurin yllättäjä Lapualta oli kuitenkin Aubrey Conerly, joka pyöritti Kobrien peliä nuoruuden innolla, ykköspelintekijän (Lamont Jones) ollessa poissa kokoonpanosta.

Seuraavaksi BC Nokia matkustaa ensi keskiviikkona Loimaalle ja kohtaa siellä todella kovan Bisonsin joukkueen. Bisonsin peli on osittain varmaan VBT-liigan pelien takia ailahdellut hieman kotoisessa Korisliigassa. Jotain uutta on BC Nokian kuitenkin keksittävä, että pisteet saviselältä Nokialle saataisiin. Seuraavana sunnuntaina on sitten vuorossa kauan odotettu ensimmäinen paikallispeli Pyrintöä vastaan. Lippuja saa ennakkoon Tiketistä ja BC Nokian toimistolta.

Bcn-kobrat-151101

(kuva: Satu Mansikkamäki)