Eläimellistä menoa palloiluhallilla sunnuntaina

Julkaistu 15.10.2015
Sunnuntaina 18.10.2015 pelataan BC Nokian kolmas kotiottelu putkeen Korisliigassa. Vastus tulee olemaan varmasti kovin tähän astisista, kun näätäjoukkue kohtaa Kauhajoen Karhun. Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 17:00.

Sunnuntain ottelussa tulee olemaan useita mieleenkiintoisia erikoispiirteitä. Yksi niistä on se, että BC Nokian miehistöstä löytyy peräti kolme pelaajaa, jotka ovat pelanneet useamman kauden Kauhajoella. Niko Mattila (3 kautta), Eldar Skamo (4) ja Henri Hirvikoski (4) odottavat varmasti kaikki Karhun kohtaamista innolla. Täytyy vaan toivoa, että poikien syötöt eivät vanhasta muistista lipsahda väärille pelaajille.

Toinen mielenkiinto kohdistuu Kauhajoen Karhun kokoonpanoon. Tai siis tarkemmin sanottuna siihen, että pelaako joukkueen uusin vahvistus, Lawrence Kinnard, jo ottelussa. Maanantaina julkaistun uutisen mukaan Kinnardin pitäisi tulla Suomeen tällä viikolla ja olla mukana sunnuntain pelissä. Lawrence Kinnard pelasi Korisliigaa kaudella 2013-14 Lapuan Kobrissa lähes 17 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Viime kauden Kinnard pelasi Puolassa hieman heikommilla tehoilla. Karhun kokoonpanosta puuttuu loukkaantumisen takia Kotkasta tullut Aleksi Akpaso. Näin joukkue joutui pelaamaan esimerkiksi viimeisen Vilpas ottelunsa käytännössä seitsemällä pelaajalla.

Kolmas avainkohta sunnuntain pelissä on joukkueiden väliset voimasuhteet kauden tässä vaiheessa. Vaikka vasta muutama kierros sarjaa on pelattu, on jo nyt selvää, että sarja tulee ainakin keskikastinsa suhteen olemaan erittäin tasainen. Kauhajoki on voittanut Helsinki Seagullsin niukasti ja hävinnyt Kobrille rumin lukemin. Keskiviikkona Karhu kohtasi kotonaan Salon Vilppaan ja käänsi ottelun lopulta 81-73 voitoksi. Vilpas hallitsi tuota ottelua pitkään ja johti jo parhaimmillaan 15:llä pisteellä. BC Nokia puolestaan voitti Salon Vilppaan kymmenellä pisteellä viime sunnuntaina. Pelkästään noiden otteluiden perusteella voisi ennustaa BC Nokian ja Karhun kohtaamisesta tasaista ja jännittävää kamppailua.

BC Nokian kausi on alkanut paremmin kuin mitä on osattu yleisesti odottaa. Sarjaohjelma, jossa on alussa kolme kotiottelua viikon välein, varmasti suosii nousijajoukkuetta. Ruuvi kiristyy kuitenkin koko ajan siinä mielessä, että vastus kovenee ottelusta toiseen. Mikään ylitsepääsemätön joukkue ei Kauhajoen Karhunkaan pitäisi olla, vaikka varmasti lievä ennakkosuosikki sunnuntaisessa ottelussa onkin. Pieniä kysymysmerkkejä BC Nokian kokoonpanossa on pitkien miesten suhteen. Mikä on Antti Nikkilän tämän hetken kunto? Entä kuinka Daniel Dolencin saama nilkkavamma vaikuttaa miehen panokseen sunnuntaina? Muuten näätäjoukkueen pitäisi olla valmis kohtaamaan Karhun. Toivottavasti myös nokialaisyleisö on valmis. Koulujen syyslomaviikko on hyvä lopettaa saapumalla koko perheen voimin katsomaan hyvää koripalloviihdettä ja kannustaa BC Nokia voittoon!

TERVETULOA NOKIAN PALLOILUHALLILLE!