Daniel Dolenc jatkaa BC Nokiassa

Julkaistu 17.05.2016

Espoo Basket Teamissä koripallo-oppinsa saaneelle Dolencille tuleva kausi on hänen nuoresta iästään huolimatta jo viides Korisliiga-tasolla. Ennen BC Nokiaa hän pelasi yhden kauden Espoon Hongassa ja kaksi kautta Kouvolan Kouvoissa.

Espoo Basket Teamissä koripallo-oppinsa saanut Dolencille tuleva kausi on hänen nuoresta iästään huolimatta jo viides Korisliiga-tasolla. Ennen BC Nokiaa hän pelasi yhden kauden Espoon Hongassa ja kaksi kautta Kouvolan Kouvoissa.

- Olen todella tyytyväinen päätökseeni. Vaikka viime kausi jäi osaltani lyhyeen loukkaantumisen vuoksi, oli hienoa seurata sivusta, kun jätkät tsemppasi pronssit kaulaan. Seura on hoitanut kentän ulkopuoliset asiat mainiosti ja vielä kun tyttöystäväni jatkaa joukkueen hierojan Liikuntamaailmassa, niin lopulta tuntui luontevalta jatkaa Näätien riveissä, Dolenc aloittaa.

- Odotan suurella innolla tulevaa kautta ja haluan nähdä, että saataisiin Näätäluolaan samanlainen tunnelma, mitä pudotuspeleissä oli.

Nuorisomaajoukkueissa Dolenc on ollut vakiokasvo ja ylitti vuonna 2012 kolmantena suomalaispelaajana kautta aikojen sadan pelatun nuorten maaottelun rajan. Yhteensä Dolenc on pelannut 114 nuorten maaottelua sekä yhden ottelun Suomen haastajamaajoukkueessa.

- Daniel on minulle tuttu jo juniorimaajoukkueista, joissa hän oli mm. joukkueemme aloittava sentteri ja kantavia voimia U18 A-divisioonan EM-kisoissa. Hän osoitti silloin, että varsinkin puolustuspäässä hän vetää vertoja ikäluokkansa huippuja vastaan, BC Nokian urheilutoimenjohtaja Ville Tuominen kertoo.

- Daniel on liikkuva iso jätkä, joka on kehittänyt viime vuosina heittoaan. Lisäksi hän haluaa olla Nokialla ja olla osa tätä projektia. Näemme, että hänellä on kaikki edellytykset kehittyä hyväksi liigapelaajaksi.

BC Nokialla on pelaajasopimukset ensi kaudesta Dolencin lisäksi Henri Hirvikosken, Ville Haapojan ja Waltteri Mäkelän kanssa.