BC Nokian miesten divarikausi käynnistyy tänään

Julkaistu 03.10.2014

BC Nokian miehet aloittavat kautensa tänään perjantaina 3.10.2014 Uudessakaupungissa ottelulla Korisliigasta pudonnutta Korihaita vastaan. Vaikuttaa siltä, että luvassa on ehkä kaikkien aikojen kovatasoisin divarikausi. Useat joukkueet pyrkivät tosissaan metsästämään Korisliigaan nousua ja liigatasoisia vahvistuksia on hankittu niin Ouluun, Uuteenkaupunkiin kuin Nokiallekin.

BC Nokian miehistö kauden alkaessa:
4 Josh Clyburn US sentteri 203 cm 100 kg
5 Henri Hirvikoski FI laituri 191 cm 93 kg
6 Michael Myllyniemi FI takamies 185 cm 85 kg
7 Eldar Skamo FI laituri 198 cm 93 kg
8 Joni Harjula FI takamies 189 cm 92 kg
9 Aleksi Koskinen FI takamies 185 cm 79 kg
10 Ville Tuominen FI takamies 180 cm 80 kg
11 Jaakko Töyrylä FI laituri 190 cm 92 kg
21 Nikola Jeftic RS sentteri 201 cm 103 kg
24 Shawn Hopkins FI laituri 195 cm 77 kg
34 Henri Ventoniemi FI sentteri 203 cm 95 kg
44 Petar Sparovic RS takamies 175 cm 76 kg

Vaihtuvuus joukkueen sisällä on siis ollut erittäin suurta. Vain kolme viime kauden pelaajaa on mukana kokoonpanossa. (Harjula, Tuominen, Hopkins) Siitä huolimatta joukkueesta löytyy viisi BC Nokian omaa kasvattia. Tämä selittyy osaltaan sillä, että mukaan on saatu Henri Hirvikoski Kauhajoen Karhusta ja Aleksi Koskinen FoKoPosta. Sekä Aleksi että Henri ovat BC Nokian omia kasvatteja. Viime vuonna BC Nokian A-junioreissa pelannut Jaakko Töyrylä tekee ensiesiintymisensä edustusjoukkueen riveissä.

Paljon odotetaan myös muilta uusilta kotimaisilta pelaajilta, Eldar Skamo etunenässä. Skamo on edustanut korisliigassa Hongan, Kauhajoen ja Lahden NMKY:n joukkueita. Viime vuonna Lahdessa oli tuloksena lähes kymmenen pisteen pistekeskiarvo. Michael Myllyniemi on viime kaudet pelannut Pyrinnön kakkosjoukkueessa. Pääkaupunki seudulta Nokialle saapuu nuorten maajoukkueissa Shawn Hopkinsin kanssa pelannut Henri Ventoniemi. BC Nokian kotimaiset pelaajat ovat siis hieno yhdistelmä kokemusta ja nuoruuden intoa.

Ulkomaalaisosasto puolestaan rakentuu kahdesta Serbialaisesta ja yhdestä Amerikkalaisesta pelaajasta. MM-kisojen finaalijoukkueet siis. Josh Clyburn ja Nikola Jeftic yhdessä Henri Ventoniemen kanssa muodostavat sentterikolmikon, joka ei ehkä pituudessa pärjää ihan sarjan pisimmille pelureille mutta korvaavat kyllä tuon puutteen hyvällä liikkuvuudella.BC Nokian kolmas ulkomaalaispelaaja on Petar Sparovic, jonka upeista syötöistä ovat joukkuekaverit päässeet nauttimaan jo harjoituspeleissä. Petar on pelaaja, joka mieluummin syöttää, kuin ratkaisee itse. Ja kunhan muut pelaajat kauden mittaan oppivat entistä paremmin sen, että vapauttava syöttö voi tulla nopeasti ja odottamattomassa tilanteessa, niin tiedossa on todella viihdyttäviä koreja.

Joukkueen terveystilanne on tällä hetkellä kohtuullisen hyvä. Suurin kysymysmerkki on Shawn Hopkinsin polven kunto. Kaikki merkit viittavat siihen, että jos polvi kestää pelaamisen, niin alkava kausi tulee olemaan Shawnille todellinen läpimurtokausi aikuisten tasolla.

Ensimmäinen kotiottelu pelataan ensi viikon perjantaina 10.10. kello 18:30 palloiluhallilla. Vastaan asettuu silloin Pyrintö II. Tervetuloa silloin tutustumaan uudistuneeseen BC Nokian miesten joukkueeseen.

UU-Korihaiden ennakko sarja-avauksesta

Nokian Uutisten juttu BC Nokian miesten joukkueesta