BC Nokian miehille voitto ensimmäisessä välieräottelussa

Julkaistu 02.04.2015

 

BC Nokian miehet aloittivat divarin pudotuspelit kotiottelulla Oulun NMKY:tä vastaan. Ottelusta muodostui BC Nokialle odotetun vaikea mutta lopun jännittävien vaiheiden jälkeen joukkue kuitenkin taisteli tärkeän voiton itselleen luvuin 83-75. Alun jälkeen Oulu johti ottelua käytännössä koko pelin ajan viimeistä minuuttia lukuun ottamatta. Viimeisen kahden minuutin aikana BC Nokian Jay Threatt sitten käänsi ottelun kotijoukkueelle. Miehelle kirjattiin tuossa ajassa kaksitoista pistettä ja kolme levypalloa. Tähän mahtui mm. Jayn ainoa onnistunut kolmen pisteen heitto, joka tuli oman epäonnistuneen vapaaheiton jälkeisen hyökkäyslevypallon seurauksena.

Oulun NMKY:n vahvin jakso oli ottelun kolmas neljännes, jonka se vei 15-26. Tähän jaksoon sisältyi mm. Mark Hillin kolme peräkkäistä onnistunutta kolmosta. Muutenkin Oulun peli oli vahvasti amerikkalaiskolmikon varassa. (Hill 26/4, Baker 22/8 ja Wright 11/10). Vaikka Mark Hill oli lopulta joukkueensa paras pistemies, niin rehellisyyden nimissä on sanottava, että paljon mies heittikin. Kaikkiaan 18 kolmosen yritystä kirjautui miehen sarakkeeseen. Koko Oulun joukkue yritti huimat 37 kertaa palloa koriin kaaren takaa.

Ottelun avausjaksolla Nikola Jeftic vastasi lähes yksin BC Nokian hyökkäyspään tehoista. Puolustuksessa hän jäi kuitenkin pahasti Oulun Melvin Bakerin jalkoihin. Ottelun lopun ratkaisuvaiheissa Nikola osoitti kuitenkin jälleen tärkeytensä taistelemalla itselleen muutaman tärkeän puolustuslevypallon ja torjumalla Oulun Khristofer Clementin heiton tilanteessa, jossa BC Nokia oli juuri siirtynyt ottelussa johtoon. Katsomoon näytti siltä, että Oulun heitot upposivat usein mahdottomistakin paikoista, kun taas nokialaisten pallot kiersivät ulos korisukasta vapaistakin heittopaikoista. Samoin levypallopelissä Oulun lyhyetkin pelaajat tuntuivat usein ehtivän palloon ennen nokialaisia. Ottelutilasto väittää kuitenkin toisin. Heittoprosentit ovat paremmat BC Nokialla sekä 2p että 3p heitossa ja levypallot Nokia vei 52-42. Vapaaheitoissa Oulun prosentti on niukasti BC Nokiaa parempi mutta BC Nokia sai ottelussa 25 vapaaheittoa Oulun kolmea vastaan.


Vaikka ottelun ratkaisu venyikin viimeiselle mahdolliselle hetkelle niin tästä on hyvä jatkaa toiseen välieräotteluun Ouluun. Se pelataan lauantaina 4.4. Kolmas koitos on taas Nokialla tiistaina 7.4.2015 kello 18:30. Kannattaa tulla paikan päälle seuraamaan ottelua!

Nokian Uutiset

Kaleva