BC Nokian miehille upea voitto Korisliigan avauksessa

Julkaistu 04.10.2015

Vuosien odotuksen jälkeen nokialaiselle koripalloyleisölle tarjottiin jälleen mahdollisuus päästä katsomaan kotipaikkakunnallaan miesten Korisliigaa ja ottelu täytti varmasti kaikkien paikalla olleiden odotukset. Ensimmäisestä ylösheitosta asti kotijoukkue näytti olevansa valmis taistelemaan pisteistä myös korkeimmalla sarjatasolla. Vaikka molempien joukkueiden rakennustyö on vielä jossain määrin kesken niin ihan hyvätasoinen ja paikoitellen aika kuumakin ottelu käytiin Nokian palloiluhallilla.

KTP kohti ottelua ainoastaan tilanteessa 0-2 Sefton Barretin tehtyä ensimmäiset pisteet vapaaheittoviivalta. Sen jälkeen komennon otti BC Nokia. Kotijoukkueen johto venyi parhaimmillaan jopa 17:ään pisteeseen. Juuri ennen puoliaikaa KTP onnistui jopa tasoittamaan pelin numeroihin 38-38 BC Nokian pelin seottua tilapäisesti. Kolmas jakso oli jälleen nokialaisilta parempaa pelaamista ja sen BC Nokia vei nimiinsä 25-17. Viimeinen kymppi oli tasaista pelaamista. KTP pyrki ottamaan BC Nokian pelaajat jo ylhäältä kiinni ja sekoittamaan näin joukkueen pelinrakentelun. Lopussa sitten Joni Harjula sekä Isaiah Wilkerson pitivät vapariviivalta huolen siitä, ettei KTP päässyt kunnolla uhkaamaan kotijoukkueen avausvoittoa.

BC Nokian kokoonpanosta puuttui Antti Nikkilä ja joukkueen pitkät miehet, David Kravish sekä Daniel Dolenc, joutuivat virhevaikeuksiin jo varsin varhaisessa vaiheessa ottelua. Kahdenkymmenen minuutin pelin aikana Kravish ehti kuitenkin kirjauttaa tilastot 11 pistettä, 8 levypalloa ja peräti kuusi torjuntaa. Parasta BC Nokian pelissä oli kuitenkin puolustuspelaaminen, jonka seurauksena KTP:n viimeistely korin alta oli erittäin vaikeaa. kotkalaisten 2p heittoprosentti olikin näin ollen ainoastaan 31%. (17/54) BC Nokian paras pistemies oli Isaiah Wilkerson, joka teki 26p/5l ja antoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Myös Daniel Bailey antoi oivan näytön kunnostaan ensimmäisessä Korisliigaottelussaan. Daniel otti peräti 10 levypalloa ja teki 12 pistettä. Eniten parannettavaa BC Nokialla jäi kaukoheitoissa. Pallo liikkui hyvin ja vapaita heittopaikkoja avautui useita mutta silti suurin osa kolmosen yrityksistä kolisi rautoihin. Vain kolme onnistunutta kolmosta 19:stä yrityksestä oli päivän saldo.

BC Nokian seuraava ottelu on myös kotiottelu, kun Nokian palloiluhallille saapuu ensi sunnuntaina Salon Vilpas. Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 17:00. Lippuja saa ennakkoon myös Tiketistä.

20151004 170124