BC Nokian korijuhlaa Forssassa

Julkaistu 26.10.2014

BC Nokia voitti suurinumeroisesti FoKoPon perjantaina Forssassa pelatussa miesten ykkösdivarin ottelussa. Nokialaiset tekivät ottelussa peräti 117 pistettä, Forssan jäädessä kuuteenkymmeneenkahdeksaan.

Pienimmillään ottelun aikana joukkueiden välinen ero käväisi neljässä pisteessä toisella neljänneksellä tilanteessa 24-28. Viimeisen neljänneksen BC Nokia vei 9-39 ja näin koko ottelun päättyessä eroa oli yhtä vaille 50 pistettä. Tämä siitäkin huolimatta että FoKoPo oli viimein saanut kolmannen jenkkivahvistuksensa peliluvan kuntoon ja etukäteen Forssassa eläteltiin toiveita tasaisesta ottelusta. Anthony Jones tekikin kotijoukkueen korkeimman pistemäärän eli 19. Toinen kaksinumeroisiin lukuihin yltänyt oli joukkueen sentteri Brett Roseboro kuudellatoista pisteellä.

BC Nokian pelaajista peräti kuusi ylsi kaksinumeroiseen pistemäärään. Nikola Jeftic teki 22 pistettä. Levypalloja otti eniten hieman yllättäen Joni Harjula(16p/8l). Shawn Hopkins pelasi jälleen hyvän ottelun tilastoilla 17p/4l. Petar Sparovic oli myös hyvässä iskussa tehden 15 pistettä ja antaen kuusi koriin johtanutta syöttöä. Lisäksi erityismaininnan ansaitsee Jaakko Töyrylä, joka vaajassa neljässä minuutissa teki seitsemän pistettä 100%:n heittotarkkuudella.

Myös BC Nokialla oli kokoonpanossaan uusi pelaaja. Jo viime kaudella hyvin joukkueessa pelannut Daniel Bailey teki paluun ryhmään. Vaikka pelaamattomuus ja pitkä matka varmasti vielä rasittivat, niin Daniel näytti heti olevansa hyvässä kunnossa ja pystyvänsä jatkossa auttamaan joukkuetta entistä parempiin suorituksiin. Hän pelasi kaksikymmentä minuuttia tehden 11 pistettä ja ottaen viisi levypalloa.

Vaikka FoKoPo sarjajumbona ei kovin hyvää mittaria tarjonnutkaan, osoitti ottelu kuitenkin sen, että BC Nokia pystyy pelaamaan myös sellaista joukkuetta vastaan, joissa on erittäin pitkiä pelaajia. Nyt joukkueella on kaksi viikkoa aikaa ajaa Daniel Bailey sisään kuvioihin. Seuraava ottelu on parin viikon kuluttua Nokialla pelattava peli Lappeenrannan Namikaa vastaan. Se pelataan lauantaina 8.11.2014 ja alkaa kello 17:00. Todelliseen testi joukkue joutuu sitten siitä viikon kuluttua, kun sarjaa johtava UU-korihait saapuu Nokialle.

Nokian Uutiset FoKoPo – BC Nokia pelistä