BC Nokian ensimmäinen vahvistus on Ray Sanders

Julkaistu 09.06.2016

Ensimmäisellä Albany-vuodellaan Sanders kirjautti keskimäärin 9,7 pistettä, 4,6 levypalloa, 2,2 syöttöä ja 1,4 riistoa ottelua kohden. Kauden päätteeksi terrierimäinen Sanders valittiin America East All-Conference -kolmosviisikkoon ja All-Defensive-ykkösviisikkoon.

Seniorikaudellaan Sanders sai kunnian olla Albanyn kapteeni hänen nostaessa keskiarvonsa 12,1 pisteeseen, 4,3 levypalloon, 2,3 syöttöön ja 1,6 riistoon. Oivan kauden ansiosta Sanders pokkasi jälleen All-Defensive-viisikkopaikan ja valinnan All-Conference-ykkösviisikkoon.

- Ray on voittavasta ohjelmasta, puolustanut aina vastustajan parasta 1-3-pelipaikan pelaajaa ja myös tottunut kantamaan vastuuta levypallopelistä. Hyökkäyspäässä Ray pystyy monipuolisuutensa ansiosta jakamaan 2-3 pelipaikkoja yhtä hyvin Niko Mattilan, Henri Hirvikosken tai Eldar Skamon kanssa. Uskoisin, että hänestä tulee nokialaisten korisfanien toinen Albany-lähtöinen suosikkipelaaja Jamar Wilsonin ohella ja mikäli hommat sujuvat toivotusti, niin saamme nauttia Rayn suorituksista toisenkin kauden ajan, BC Nokian urheilutoimenjohtaja Ville Tuominen kommentoi.

- Ulkomailla pelaaminen on minulle ollut unelma ja kokemus, jonka voi saada vain kerran elämässä. Olen todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja odotan innolla, että saan jalkani Suomen kamaralle, Sanders kertoo.

- Tuon joukkueeseen kovuutta, puolustusta ja skorausvoimaa. Teen myös paljon pieniä asioita, joita monet eivät huomaa, kuten syöksyn irtopallojen perään ja puolustan vastustajan parasta pelaajaa.

BC Nokialla on pelaajasopimukset ensi kaudesta Sandersin lisäksi Eldar Skamon, Henri Hirvikosken, Niko Mattilan, Daniel Dolencin, Ville Haapojan ja Waltteri Mäkelän kanssa. Joukkuetta valmentaa Ilpo Rantanen.