BC Nokialle niukka tappio Loimaalla

Julkaistu 04.11.2015

Loimaa Bisons – BC Nokia, Loimaan liikuntahalli

1. puoliaika

Ottelu ei ala Nokian kannala kovin hyvin. Heti ensimmäisestä hyökkäuyksestä Bisons siirtyy neljän pisteen johtoon ja Hirvikoskelle ja Kravishille henkilökohtaiset virheet. Viheitä tuntuu muutenkin ropisevan vierasjoukkueelle aika herkästi. Toki se on merkki tiivistyneestä puolustuksesta mutta silti ei vaikuta lupaavalta, kun joukkkuevirheet ovat täynnä jo kolmen minuutin pelin jälkeen. Hyökkäyksessä onnistuneet kolmen pisteen heitot vievät kuitenkin Nokian muutaman pisteen johtoon jakson edetessä. BC Nokian valmentaja pyörittäää ahkerasti vaihtorulettia heti ottelun alusta lähtien. Ensimäinen jakso pysyy tasaisena aivan loppuun asti ja kun kymmenen minuuttia on pelattu on tilanne tasan 21-21.

Toisellakin jaksolla BC Nokian virhetili täyttyy varsin nopeasti. Pisteet ovat tiukassa molemmissa päissä kenttää. Nopeita hyökkäyksiä ei nähdä kummankaan joukkueen taholta. Jakson puolivälissä Bisonsin valmentaja Greg Gibson ottaa aikalisän BC Nokian siirtyessä johtoon Kravishin korilla 28-30. Aikalisä ei aukaise Bisonsin hyökkäyspelin solmuja ja niinpä Gibson n pakotettu ottamaan perään toisen aikalisän, kun BC Nokia siirtyy Daniel Baileyn korilla 30-37 johtoon. Näätäjoukkue puolustaa erittäin hyvin tässä vaiheessa ottelua. Ensimmäisen puoliajan päätösnumerot 35-40 viimeistelee kolmen pisteen kaaren takaa Bisonsin Ronnie Clark.

Ensimmäisen puoliajan aikana BC Nokialta ovat käyneet kentällä kaikki kymmenen pelaajaa Kraidon Woodsia lukuunottamatta. Pisteitäkin joukkue on tehnyt hyvin tasapäisesti. Bisonsin ykkösmies puoliaikaan mennessä on ollut Ronnie Clark kolmella onnistuneella kolmosellaan.

2. puoliaika

Kolmannen kympin ensimmäiset pisteet tekee Eldar Skamo naulatessaan erittäin kaukaa kolmosen pohjaan. Bisons hivuttautuu kuitenkin rinnalle Tuukka Kotin koreilla. Jostain syystä pallo ei liiku mieheltä toiselle samalla tavalla kuin ennen taukoa BC Nokian hyökätessä. Eldar Skamo nousee taas BC Nokian hahmoksi . Suurimmaksi osaksi BC Nokian heitot kuitenkin osuvat rautoihin ja irtopallot korjaa talteen Bisonsin Justin Jackson. Kolmas jakso on selvästi kotijoukkueen ja niin viimeiselle kympille lähdetään numeroissa 53-50. Ottelu voi kääntyä vielä ihan kummalle joukkueelle tahansa.

Tasaisena jatkuu taistelu viimeisellä jaksollakin. Kun kaksi minuuttia jaksoa on pelattu BC Nokia siirtyy vaihteeksi johtoon, kun Henri Hirvikoski onnistuu kolmen pisteen heitossaan. Gibson ottaa heti aikalisän. Aikalisän jälkeen Ronnie Clark kuittaa kolmosellaan johdon taas Bisonsille. Nyt vuorostaan Vidin ottaa BC Nokialle aikalisän, kun Bisons siirtyy 60-57 johtoon. Justin Jackson tuntuu muuttuneet ylitse pääsemätömäksi muuriksi Bisonsin korilla. Nopeasti Bisons kasvattaa eron kymmeneen pisteeseen kun pelaamatta vielä kolme ja puoli minuuttia. Tänään ei näätäjoukkue kuitenkaan luovuta helpolla. Skamon ja Hirvikosken kolmosilla ero kaventuu lukemiin 76-73, kun peliä on jäljellä enää 41 sekuntia. Viimeisen minuutin aikana molemmat joukkueet heittävät vapaaheittoja ja ottavat aikalisiä. Tässä väännössä Bisons on lopulta vahvempi ja vie ottelun lopulta pistein 78-76.

Yhteenveto ja mitäs nyt?

Kaiken kaikkiaan BC Nokian joukkue teki huikean tason noston viikonlopun Kobrat ottelusta. Valitettavasti tällä kertaa siitä ei palkittu sarjapisteillä. BC Nokian parhaana palkittiin ansaitusti Eldar Skamo mutta jos noita parhaan pelaajan palkintoja jaettaisiin useammalle kuin yhdelle pelaajalle niin tällä kertaa se palkinto vierasjoukkueesta olisi kuulunut nimenomaan JOUKKUEELLE. Vaikka ei yksitäisiä pelaajia pitänytkään nostaa muiden yläpuolelle, niin mainitaan nyt kuitenkin vielä Joni Harjula, joka pelasi selvästi kauden parhaan ottelunsa. Ja vielä yksi positiivinen juttu pelistä: 3p heittoprosentti oli 40% (8/20). Toisella puoliajalla ottelu kääntyi Bisonsille parista syystä: levypallopeli oli ensimmäisellä puoliskolla BC Nokian hallussa mutta koko ottelussa Bisons kaapi kuitenkin yhden irtopallon nokialaisia enemmän. Toiseksi Bisons alkoi osui ottelun loppupuolella bonusheitoissa alkua paremmin. Kotti, Zeno, Clark ja Jackson muodostivat Bisonsin tehonelikon.

Ensi sunnuntaina on sitten SE päivä. BC Nokia – Pyrintö Korisliigassa Nokian palloiluhallilla! Yhtä aikaa tämän ottelun kanssa pelatussa pelissä Pyrintö sai Kouvolan Kouvoilta oikein isän kädestä. Vaikka BC Nokia hävisikin oman ottelunsa, niin joukkue näytti taas tänään kuuluvansa Korisliigaan. Sunnuntain pelistä on odotettavissa siis sellainen kamppailu pisteistä, että sitä ei kannata jättää väliin. Ottelu palloiluhallilla alkaa kello 17:00.

Tervetuloa!