BC Nokialle makea voitto Pyrinnöstä 87-84

Julkaistu 08.11.2015


Huh huh,olipahan huikea ottelu! Ei muuta voi sanoa ensimmäisestä Pirkanmaan paikallispelistä. BC Nokia käänsi lopulta jännitysnäytelmän edukseen numeroin 87-84. Paikan päällä ottelua oli todistamassa lähes 1200 katsojaa. Tunnelma salissa nousi hetkittäin aivan kattoon, mistä kiitos molempien joukkueiden fanijoukoille.

Skamo-damon


BC Nokia hallistsi ottelun alkuminuutteja molemmissa päissä kenttää ja siirtyi nopeasti 11-2 johtoon. Pikku hiljaa Pyrintö sai juonesta kiinni ja vei väkisin ottelun tasoihin. Varsinkin Antero Lehdon heittokäsi oli kuumana. Pyrintö kasvatti johtonsa parhaimmillaan viiteen pisteeseen mutta aivan jakson lopulla Niko Mattila onnistui bonusheitossaan ja ensimmäiselle tauolle mentiin lukemissa 21-23.

Toisella jaksolla kulki lievässä Pyrinnön hallinnassa mutta missään vaiheessa ero ei kasvanut neljää pistettä isommaksi. Jakson lopulla Alex Vaenerberg rikkoi Henri Hirvikoskea kolmen pisteen heittoyrityksessä ja Henkka upotti varmasti kaikki kolme vapariaan. Kun Antero Lehdon kolmoset eivät uponneet ja Joni Harjula onnistui omassa kolmosessaan, oli BC Nokia vuorostaan neljän pisteen johdossa. seuraavaksi Damon Williams tasoitti pelin vapariviivalta. Ja aivan jakson lopulla Isaiah Wilkerosinille merkittiin tip-in omasta heitostaan. Näin puoliaika alkoi lukemissa 45-43 BC Nokian johtaessa.

Usein BC Nokian otteluissa kolmas jakso on ollut se ratkaiseva, jolloin toinen joukkue lähtee isommalle karkumatkalle. Tässä pelissä näin ei käynyt vaan johtoasema vaihteli edelleen jatkuvasti joukkueelta toiselle. Isaiah Wilkerson nosti kotikatsomontunnelmaa riistämällä pallon Damon Williamsilta ja iskemälle sen voimalla läpi korirenkaan läpiajon päätteeksi. Antero Lehto otti nopeassa tahdissa kolme virhettä ja joutui vaihtopenkin puolelle. Jakson puolivälissä BC Nokian johto oli suurimmillaan mitä koko ottelussa eli kuusi pistettä. Lehdon istuessa penkillä Pyrinnön muut suomalaispelaajat eli Petri Heinonen, Alex Vaenerberg ja Ville Pekkola saivat vastuuta kääsivät väkisin johdon taas Pyrinnölle. Tauolle mentiin Pyrinnön pisteen johdossa 63-64.

Neljäs kymppi lähti taas Pyrinnön merkeissä käyntiin. Aivan jakson alussa Ville Pekkola upottaa kolmosen, kun Eldar Skamo makaa loukkaantuneena kentän pinnassa saatuaan todella kovan iskun kasvoihinsa Akeem Wrightin kyynärpäästä. Skamo joutuu vaihtoon eikä enää pysty palaamaan kentälle. Aika monta kertaa ottelun aikana toistui sama kuvio, jossa Damon Williams tuo pallon ylös, hänet tuplataan mutta siitä huolimatta syöttö löytää korin alta taysin vapaana olevan Petri Heinosen tai Mikael Sandbergin. Pyrinnön johto kasvoi jo kuuteen pisteeseen, mutta Isaiah Wilkerson ja Henri Hirvikoski pitävät kotijoukkueen mukana pelissä.Kun ottelua on jäljellä neljä ja puoli minuuttia ovat numerot jälleen tasan. (75-75) Kun vajaa kaksi minuuttia on jäljellä niin jälleen kerran: Williams syöttää, Heinonen viimeistelee ja numerot ovat tasan 79-79. Tämän jälkeen Daniel Bailey vie BC Nokian kahden pisteen johtoon vapariviivalta ja tämä johto pitää loppuun asti. Ottelun loppuun mahtuu vielä koripallolle tyypilliseen tapaan monta aikalisää ja taktisia virheitä mutta Hirvikosken ja Wilkersonin hermot pitävät vapaaheittoviivalla ja niin ottelu päättyy lopulta lukemiin 87-83 BC Nokian voittoon.

BC Nokian pelaajien ilmeistä ja eleistä näkee, että voitto maistuu todella hyvältä. Hyvältä se maistuu myös kotijoukkueen kannattajille. On vahinko, että vain toinen joukkue voi voittaa, sillä kyllä Pyrintökin olisi ansainnut jotain kotiin viemistä tästä pelistä. Pyrinnön parhaana palkittiin Antero Lehto, joka teki ottelussa 14 pistettä. Loistavan pelin pelasi Petri Heinonen, joka olisi voitu ihan yhtä hyvin palkita ottelun jälkeen. Heinosen saldo tänään oli 18/4. Damon Williams teki taas kerran tupla-tuplan saldolla 13/10. Vielä pitää Pyrinnöstä nostaa esille Topias Palmi, joka tuntui välillä ehtivän jokaiseen levypalloon, vaikka niitä tilastoihin tulikin vain viisi.

BC Nokiasta kentälle pääsi 10 pelaajaa ja pisteille pääsivät Joni Herralaa lukuun ottamatta kaikki. Herralan ohella vain Antti Nikkilän minuutit jäivät alle kymmenen ja Anttikin ehti siinä ajassa kirjata itselleen viisi pistettä. Joukkueesta pokkasivat palkinnot kapteeni Hirvikoski sekä Niko Mattila. BC Nokian jenkkikolmikko teki tasaisen varmaa työtä läpi ottelun. Eldar Skamo antoi peräti seitsemän koriin johtanutta syöttöä, vaikka joutui loukkaantumisensa takia jättämään ottelun kesken.

Seuraavan kerran BC Nokia pelaa Töölön kisahallissa ensi keskiviikkona 11.11.2015 Helsingin Seagullseja vastaan. Tästä viikon kuluttua eli 18.11. saapuu Nokialle Loimaa Bisons, joka juuri kukisti kotikentällään BC Nokian kahdella pisteellä. Kannattaa tulla paikalle taas silloin nauttimaan Korisliigan tunnelmasta.

Joni-palmi

Kuvat: Satu Mansikkamäki