BC Nokialle kolmas sadan pinnan ylitys putkeen

Julkaistu 03.03.2014

 

BC Nokian miesten joukkue pelasi sunnuntaina maaliskuun toisena päivänä divisioona 1 A:n ottelun Forssan Koripoikia vastaan ja voitti sen luvuin 100-86. Ainekset huomattavasti suurempaankin voittoon olivat olemassa mutta BC Nokia tyytyi pelaamaan tosissaan vain ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen. Ensimmäisellä lyhyellä tauolla tilanne oli 34-15 kotijoukkueen hyväksi. Loput ottelusta pelattiin pisteiden valossa melko tasaisesti ja viimeisen neljänneksen FoKoPo jopa voitti viidellä pisteellä. BC Nokian voitto ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa uhattuna. Forssa oli matkassa vain seitsemällä pelikykyisellä pelaajalla ja varsinkin nokialaislähtöisen takamiehen, Aleksi Koskisen, poissaolo näkyi joukkueen pelissä selvästi.

BC Nokia ratkaisi ottelun korin alta tekemillään pisteillä. Kahden pisteen heittojen osumatarkkuus oli 73% (35/48), joka on erittäin hyvä. Korkeimmat pistemäärät joukkueesta tekivät Andre Jones (22) ja Mike Anderson (21). Yli kymmenen pisteen miehiä olivat Timo Riihelä, Shawn Hopkins, Joni Harjula sekä Nicholas Pederson. Shawn Hopkins teki kauden levypalloennätyksensä ottamalla peräti kahdeksan irtopalloa. Muutenkin Shawn pelasi hyvän ottelun ja viihdytti yleisöä muutamalla näyttävällä donkilla. Mike Anderson pelasi kauden parhaan ottelunsa tehden hyvää työtä varsinkin puolustuksessa. Andre Jones oli jo totutun tehokas ja palkittiin ottelun jälkeen joukkueensa parhaana. Eniten parannettavaa jäi tällä kertaa Nicholas Pedersonille, jonka puolustuspään virheistä varsinkin FoKoPon Keith Thompson pääsi rokottamaan useasti.

Thompson olikin Forssan joukkueen selvästi paras pelaaja. Yhteensä 38 pistettä tehnyt Thompson onnistui peräti seitsemän kertaa bonusviivan takaa. Joukkueen toiseksi paras pistemies oli Topias Kuukkanen, 15 pistettä.

Ensi viikonloppuna BC Nokialla on edessä tuplapelikierros, kun joukkue matkustaa perjantaina Porvooseen ja lauantaina kohtaa kotikentällään Oulun NMKY:n. Vastustajat siis kovenevat huomattavasti tämän kertaisesta ja joukkueen todellinen tason mittaus alkaa. Sarjan kolmesta häntäpään joukkueesta on nyt selvitty kunnialla. Runkosarjan kakkospaikan saavuttaminen ja näin kotietu pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle vaatisi käytännössä voitot kaikista jäljellä olevista otteluista. Tehtävä on vaativa mutta mahdollinen. Tähän vaaditaan kuitenkin myös kotiyleisön tuki. Siispä tervetuloa palloiluhallille taas lauantaina kello 18:00.