BC Nokialle hieno voitto kolmannessa finaaliottelussa – taistelu jatkuu

Julkaistu 25.04.2014

Torstai-iltana Helsingissä Töölön kisahallissa pelattiin miesten koripallon Divisioona A:n kolmas finaaliottelu Helsingin Seagullsin ja BC Nokian välillä. Seagulls oli voittanut kaksi ensimmäistä ottelua tiukkojen vaiheiden jälkeen ja kolmas voitto olisi tiennyt helsinkiläisten nousua korisliigaan.

Kolmas ottelu oli aivan yhtä tasainen ja jännittävä kuin kaksi ensimmäistäkin. BC Nokian kokoonpanosta puuttui kuumesairauden takia Joni Harjula ja jenkkikolmikosta Nicholas Pederson korvasi Andre Jonesin. Harjulan poissaolo tiesi kovaa kuormitusta muille pelaajille. Niinpä Mike Anderson ja Daniel Bailey pelasivatkin täydet 40 minuuttia ja Timo Riiheläkin vain puoli minuuttia vaille. Seagullsista suurimman vastuun kantoivat Josh Gonner ja HL Coleman. He tekivätkin joukkueestaan eniten pisteitä. (Gonner 15p/6l ja Coleman 17p/8l) Suurimmillaan BC Nokian johto kävi jo kymmenessä pisteessä ottelun kolmannella jaksolla, kun joukkue johti ottelua 50-60. Vaikka Seagulls kampesi vielä tasoihin ja ohikin, pystyi BC Nokia lopussa kääntämään ottelun edukseen lopputuloksella 80-83.

BC Nokian hyökkäyspeli toimi, kun palloa pelattiin korin alle. Kolmen pisteen heitot eivät tälläkään kertaa osuneet kuin tarkkuudella 3/12. Seagullsin vastaavat lukemat olivat 9/20. Varsinkin Josh Gonner ja Olli Kaunomäki upottivat muutaman todella vaikeasta paikasta heitetyn kolmosen. Vaikka BC Nokia pelasi suurimman osan ottelusta varsin pitkällä viisikolla, vei Seagulls levypallot 40-31. Varsinkin hyökkäyslevyreitä Seagulls otti luvattoman paljon.

BC Nokian paras pelaaja oli tällä kertaa Nicholas Pederson. Muutaman ottelun tauon jälkeen pelaavaan kokoonpanoon palannut Nicholas teki tilastot 20 pistettä , 11 levypalloa ja 3 syöttöä. Mike Anderson teki kaksi pistettä vähemmän ja antoi lisäksi peräti kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Olli Ahvenniemi teki 16 pistettä ja otti kolme levypalloa. Ollin peliaika jäi valitettavan lyhyeksi hänen saatua viidennen virheensä jo kolmannen jakson alkupuolella varsin kyseenalaisessa tilanteessa. Daniel Bailey kunnostautui tälle kertaa puolustuspelaamisellaan mutta teki silti 13 pistettä. Timo Riihelä teki seitsemän kahdestatoista pisteestään ottelun viimeisellä jaksolla, kun ottelun voittajaa todella ratkaistiin. Ville Tuomisen tehot jäivät yhteen onnistuneeseen vapariin mutta hän pehmensi taas Jarkko Kyllösen pelin rakentelun samalla tavalla kuin edellisessä ottelussa Nokialla.

Illan yleisö lukema oli 956, joista nelisenkymmentä nokialaiskannattajaa saivat aikaan loistavan tunnelman. Vierasjoukkueen kannatus oli hetkittäin niin kovaäänistä, että sitä yritettiin hillitä jopa järjestäjien toimesta, onnistumatta siinä kuitenkaan. Vaikka sekä päävalmentaja Vidin että koko joukkue vaikutti selvästi vapautuneelta voitetun ottelun, niin kaikesta näki, että nälkä ei ole vielä tyydytetty.

Finaalisarja jatkuu sunnuntaina 27.4.2013 kello 17:00 Nokialla. Silloin kannattaa tulla nauttimaan hienosta koripalloviihteestä silloin paikan päälle. Kotijoukkue tarvitsee kaiken mahdollisen tuen siirtääkseen ratkaisun viidenteen peliin. Keltaista päälle ja katsomoon kaikki!