BC Nokialle helpottava voitto Kouvoista

Julkaistu 13.12.2015

 

BC Nokia kukisti Kouvolan Kouvot Korisliigan ottelussa Nokialla numeroin 88-67 ja nosti voittojensa määrän sarjassa viiteen. Sarjataulukossa joukkueen sijoitus säilyi edelleen toiseksi viimeisenä, kun Salon Vilpas onnistui saman aikaisesti kukistamaan Seagullsin Helsingissä. Seuraavaksi BC Nokia kohtaa keskiviikkona Lapualla Kobrat, joka on taulukosssa nyt BC Nokian edellä.
Jos alkoi keskiviikon ottelu Bisonsia vastaan sadan prosentin tehoilla niin tänään Kouvoja vastaan mentiin alussa puolestaan nollatehoilla. Ottelua ehdittiin pelata lähes neljä minuuttia, ennen kuin vaihdosta kentälle tullut Eldar Skamo onnistui avaamaan BC Nokian pistetilin. Kotijoukkueen onneksi myös Kouvot suhrivat tilaisuutensa ja niin ensimmäinen jakso jäi varsin vähäkoriseksi. Jakson lopulla Vincent Simpson upotti kolmosen ja siirsi nokialaiset 15-14 taukojohtoon.

Toisella jaksolla Thomas Gipson III vaikutti pitelemättömältä mieheltä Nokian korin alla. Hänen mentyään vaihtoon Alexsander Madsen ja Brian Fisher jatkoivat pistetehtailua. Varsinkin Madsenin donkkia varmasti saadaan ihailla ottelun highlight-koosteissa. Kouvot kasvattivat johtonsa suurimmillaan kahdeksaan pisteeseen jakson puolivälin jälkeen. Tilanteesta 24-32 BC Nokia kuitenkin kiri ennen taukoa tasoihin lähinnä onnistuneilla kolmosilla. Taukotilanne ottelussa oli 34-34.

Monessa ottelussa kolmas jakso on ollut se ratkaiseva ja ainakin alku lupasi hyvää kotijoukkueelle. Simpsonin riisto ja Daniel Baileyn donkki herättivät myös kotiyleisön kannustamaan joukkuetta. Helposti ei Kouvojen selkäranka taittunut kuitenkaan. Pisteitä tehtailtiin vuorotahtiin ja johtoasema vaihtui useaan otteeseen. Pelin taso nousi selvästi ensimmäiseen puoliaikaan verrattuna. Positiivisinta kotijoukkueen kannalta oli, että onnistujia löytyi erittäin laajalta rintamalta. Lähes joka koriin merkittiin eri tekijä. Kouvojen David Gonzalvez otti neljännen virheensä jo jakson puolivälissä ja oli näin pakotettu vaihtoon. Kun kolme neljännestä oli pelattu johti BC Nokia ottelua 57-56.

Viimeinen jakso olikin sitten BC Nokian näytöstä. Kouvojen kohtaloksi koitui kapea materiaali ja Gonzalvezin virhevaikeudet. Lisäksi pari minuuttia ennen loppua DJ Richardson loukkasi jalkansa yrittäessään estää Henri Hirvikosken korille ajoa. Jakso päättyi 31-11 nokialaisille ja koko ottelu siis lukemiin 88-67.

Voitto oli erittäin tärkeä BC Nokialle paitsi sarjasijoituksen kannalta niin myös kotijoukkueen kannattajille. Tasaisten ottelujen kääntyminen tappioiksi on varmasti aiheuttanut jonkinlaista huolta ja katsojamäärä olikin tänään varsin pieni. (524 maksanutta) Kiitettävästi paikalla olijat kuitenkin jaksoivat suosikkejaan tukea. Joukkueesta on tänään vaikea nostaa ketään muiden yläpuolelle. Voitto oli ennen kaikkea koko joukkueen voitto. Myös valmennus onnistui erinomaisesti peluutuksessa tänään.

Tilastot: basket.fi

Seuraava peli BC Nokialla on siis jo keskiviikkona Lapualla. Seuraava kotiottelu puolestaan on lauantaina 19.12. Silloin Nokialle saapuu hallitseva mestari Joensuun Kataja Teemu Rannikon johdolla. Ottelu alkaa lauantaina kello 17:00.

Dragan Labovic:

Dragan