BC Nokialla kahden voiton viikonloppu

Julkaistu 19.10.2014

BC Nokian miehet pelasivat viikonlopun aikana kaksi ottelua. Perjantaina joukkue kohtasi Porvoossa Tarmon voittaen ottelun luvuin 74-88 ja sunnuntaina Nokia murskasi kotisalissaan Honsu Basketin 103-67.

Porvoossa tutut nimet vastasivat joukkueen tehoista: varsinkin Henri Hirvikoski oli hyvässä vedossa tehden 21 pistettä ottelussa. Ainoastaan yksi kolmen pisteen yritys kuudesta meni Henriltä ohi korin, muuten illan saldo oli sataprosenttinen. Nikola Jeftic 22 pistettä ja otti lisäksi kahdeksan levypalloa. Joukkueen avainpelaajat saivat hieman normaalia enemmän peliaikaa, koska kokoonpanoon merkitty Joni Harjula oli sairaana ja lisäksi Petar Sprovic loukkasi pelin aikana nenänsä varsin pahasti. Seurauksena oli sairaalareissu ja se, että valmentaja Oliver Vidin veti ykköspelintekijäänsä kirjaimellisesti nenästä laittaessaan Sparovicin nenäruston paikoilleen. Totuuden nimissä on sanottava, että Vidinin taustasta löytyy myös neljä vuotta ihan oikeaa lääkärikoulutusta. Sekä valmentaja Vidin että pelaajat kiittelivät pelin jälkeen onnistunutta puolustuspelaamista.

Sunnuntaina iltapäivällä hieman erikoiseen aikaan pelattu kotiottelu Jyväskyläläistä Honsu Basketia vastaan ei tarjonnut yleisölle suurta jännitystä missään vaiheessa peliä. Ensimmäiset neljä minuuttia korinteko oli BC Nokialle vaikeaa mutta sen jälkeen se hallitsi ottelua täysin. Jo ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen BC Nokia johti ottelua luvuin 28-13. Toisella neljänneksellä puolustuspään pelaaminen ei toiminut ja jyväskyläläiset pääsivät tekemään peräti 24 pistettä ja näin tauolla tilanne oli kotijoukkueelle 50-37.
Pitkän tauon jälkeen ottelu ratkesi lopullisesti BC Nokian kasvattaessa johtonsa jo lähes kolmeenkymmeneen pisteeseen. Varsinkin maski kasvoillaan pelannut Petar Sparovis ja nopeasti sairaudestaan toipunut Joni Harjula onnistuivat pisteiden teossa tällä jaksolla. Honsu ei saanut kasaan kuin kymmenen pistettä. Viimeisen jakson aikana yleisöä viihdytettiin mm. Shawn Hopkinsin ja Nikol aJefticin näyttävillä donkeilla. Vaikka kapteeni Henri Hirvikoski yritti piiskata joukkuettaan tiukkaan puolustuspeliin, ei se täysin onnistunut kovasta hyökkäysinnosta johtuen. Ottelun lopussa pääsi myös Jaakko Töyrylä viimeistelemään Hirvikosken syötöstä uransa ensimmäisen korin aikuisten sarjassa.

Honsu Basketin ylivoimaisesti paras pelaaja oli Sami Mäntymaa, joka teki 14 pistettä ja otti kuusi levypalloa. Joukkueen tuore ulkomaalaisvahvistus istui vielä penkillä siviilit päällä, joten Honsu pelasi koko ottelun täysin suomalaisvoimin. Myös BC Nokian nuoret suomalaispelaajat, Henri Ventoniemi, Aleksi Koskinen ja Michael Myllyniemi saivat runsaasti peliaikaa. BC Nokian Josh Clyburn oli edelleen mukana kokoonpanossa mutta ei käynyt ottelun aikana kentällä kertaakaan.

Ensi perjantaina BC Nokia matkustaa Forssaan vierasotteluun FoKoPoa vastaan. Forssa on sarjan ainoa voitoton joukkue, 3-5 ottelua per joukkue on pelattu. Se on saanut riveihinsä uuden jenkkivahvistuksen, kun 208 senttisen Anthony Jonesin pelilupa on vihdoin saatu kuntoon. BC Nokian seuraava kotiottelu pelataan Nokian palloiluhallilla lauantaina 8.11.2014 kello 17:00 alkaen. Vastassa silloin on vielä viime kaudella Korisliigassa pelannut Namika Lappeenranta.

Nokian Uutiset BC Nokia - Honsu Basket 

Nokian Uutiset Porvoon Tarmo - BC Nokia

Petar Sparovic pelasi Honsu ottelun maski kasvoillaan:

20141019 150629


Henri Hirvikoski ja Eldar Skamo olivat joukkueen parhaimmistoa viikonloppuna sekä Porvoossa että Nokialla:

20141019 153537 (kopio)