BC Nokia vs. Bisons Loimaa – Uusintaottelu

Julkaistu 16.11.2015

 

Kaksi viikkoa sitten Loimaalla pelattiin kauden ensimmäinen BC Nokian ja Bisonsin välinen korisliigaottelu. Silloin kotijoukkue Bisons oli niukasti parempi numeroin 78-76. Nyt samat joukkueet kohtaavat uusintaottelussa Nokialla.

Vaikka aikaa edellisestä kohtaamisesta on kulunut vähän, niin paljon on ehtinyt tapahtua tuossa ajassa. Bisons on ehtinyt pelata peräti neljä ottelua, joista se on onnistunut voittamaan Lapuan Kobrat. Joukkue on myös tehnyt matkan Siperiaan, jossa se VTB-liigan ottelussa hävisi Jeniseille 88-64. Toinen VTB-liigan ottelu pelattiin Loimaalla mutta siinäkin vastuja oli Bisonsia vahvempi. Pietarin Zenit voitti Bisonsin lauantaina 62-83. Heti perään sunnuntaina Loimaalle saapui Helsinki Seagulls, joka puolestaan kuritti Bisonsia luvuin 63-75. Vaikka Bisonsin materiaali on laaja, niin varmasti kova otteluruuhka vaikuttaa suorituksiin ja osittain selittää esimerkiksi lopputulosta Seagullsia vastaan. Kaiken lisäksi myös loukkaantumiset vaivaavat Bisonsin joukkuetta. Mikko Koivisto ja Ike Udanoh eivät pelanneet Seagulls ottelussa. Ville Mäkäläinen on ollut poissa kokoonpanosta jo pidemmän aikaa.

BC Nokian ohjelma on ollut helpompi. Ensin Tampereen Pyrintö kaatui loistavatunnelmaisessa Pirkanmaan derbyssä numeroin 87-83. Tämän jälkeen joukkue matkusti Helsinkiin Seagullsin vieraaksi ja sieltä tuomisina oli katkera tappio (69-64). Lisää huonoja uutisia joukkueelle tuli, kun Pyrintö-pelissä loukkaantuneen Eldar Skamon lisäksi sairastuvalle joutuivat Isaiah Wilkerson sekä Henri Hirvikoski. Näin ollen pahimmassa tapauksessa kokoonpanosta on poissa kolme avausviisikon pelaajaa. Lisäksi vähälle peliajalle Nokialla jäänyt Kraidon Woods on siirtynyt 1. divisioona B:ssä pelaavaan Kaarinan Uraan.

Bisonsin kokoonpano on kuitenkin sen verran vahva, että joukkue on erittäin vaarallinen otteluruuhkasta huolimatta. Laadukkaiden amerikkalaispelaajien lisäksi Nokialla on mahdollisuus nähdä biisonipaidassa maajoukkuemiehet Tuukka Kotti sekä Mikko Koivisto (jos on terveenä). Muista kotimaisista pelaajista kannattaa nostaa esiin Ilari Seppälä. Hän siirtyi täksi kaudeksi Kouvoista Bisonsin joukkueeseen ja on saanut runsaasti vastuuta takamiehen tontilla. Myös laituri Matias Ojala kannattaa huomioida, kun Bisonsin avainpelaajia käy läpi. Bisons on miehelle jo kuudes korisliigaseura hänen urallaan.

Kaiken kaikkiaan vasta keskiviikkona illalla nähdään minkälaisella miehistöllä kumpikin joukkue lähtee otteluun ja ketkä oikeasti pelaavat. Joka tapauksessa juuri nyt kotijoukkue tarvitsee kaiken sen tuen mitä nokialaisyleisö pystyy antamaan. Bisonsin nettisivujen mukaan Loimaalta olisi tulossa fanibussillinen Bisonsin kannattajia Nokialle. Ja he ovat tunnetusti erittäin äänekkäitä. Tätä(kään) ottelua ei ole syytä missata vaan kannattaa saapua sankoin joukoin palloiluhallille.

Pääsylippuja saa kätevästi totuttuun tapaan Tiketistä.

Valmentajien tiistaina ilmoittamat kokoonpanot:

BC Nokia:

Hirvikoski (GTD), Skamo (GTD), Harjula, Dolenc, Bailey, Nikkilä, Mattila, Kravish, Herrala.

Bisons:

Zeno, Hill, Seppälä, Ojala, Clark, Kotti, Burtschi, Mäkäläinen, Kopio, Alanen, Niemistö, Udanoh.

Erotuomarit: Seppo Nyström, Roope Liljeberg, Reijo Kukkonen