BC Nokia tasoitti välierävoitot

Julkaistu 08.04.2014

BC Nokian miehet pelasivat toisen välieräottelun Porvoon Tarmoa vastaan Nokialla maanantai-iltana ja tasoittivat voitot 1-1:een. Ottelu päättyi lopulta kotijoukkueelle varsin selvin lukemin: 85-61. Reilusta piste-erosta huolimatta ei BC Nokia päässyt ottelussa helpolla. Vielä kolmannen jakson puolivälissä oltiin tasatilanteessa 40-40. Tämän jälkeen seuraavat viisi pistettä teki BC Nokian Mike Andersson eikä kotijoukkue enää tämän jälkeen päästänyt Tarmoa iskuetäisyydelle. Vaikka samaan aikaan Tampereella pelattiin Korisliigan kärkikamppailu, oli Nokian palloiluhallillekin saapunut yli viisisataa katsojaa. 

Ottelu alkoi hyvin samanlaisissa merkeissä kuin joukkueiden ensimmäinen peli Porvoossa. Pelaajien hermoilu näkyi molempien joukkueiden suorituksissa ja menetyksiä ja huonoja heittovalintoja tuli puolin ja toisin. Nokian valmentaja, Oliver Vidin, olikin pakotettu ottamaan ensimmäisen aikalisän jo ajassa 2:18 tilanteen ollessa 0-4 Porvoolle. Aikalisän jälkeen peli hieman tasaantui ja kotijoukkuekin pääsi pisteiden makuun. Ville Tuomisen tulo Andre Jonesin paikalle pelinrakentajaksi rauhoitti Nokian peliä ja lopulta ensimmäiselle tauolle päästiin tasapisteissä 13-13.

Toisen jakson alku oli BC Nokialle karu. Janne Hänninen upotti kolmen pisteen heiton, ja kun vielä samalla Shawn Hopkins rikkoi Hännistä, sai Porvoo aikaiseksi neljän pisteen hyökkäyksen. Kotijoukkue ei kuitenkaan tästä säikähtänyt vaan alkoi vihdoin saada onnistumisia myös hyökkäyspäässä. BC Nokia teki pisteitä koko viisikon voimin ja oman korin alla Olli Ahvenniemi piti huolen levypalloista. Nokian johto oli parhaimmillaan jo kaksitoista pistettä mutta ennen taukoa Porvoo kiri eron kuuteen. Puoliajalle mentiin lukemissa 36-30.

Kuten muutaman kerran aikaisemminkin tällä kaudella osoittautui kolmannen jakson alku hankalaksi BC Nokialle. Porvoon Shawntez Patterson ja Joel Heinikoski toivat joukkueensa tasoihin. Kaksi pelaajaa nousi kuitenkin kotijoukkueesta esille näyttäen muille esimerkkiä oikeasta tahtotasosta. Tomi Kankaanpää vaihdettiin kentälle puolustamaan Porvoon pelinrakentajia ja Mike Andersson näytti olevansa herra talossa molempien korien alla. Tilanteen 46-42 jälkeen BC Nokia vei loppujakson 10-0 ja viimeinen tauko alkoi Nokian 12:n pisteen johdossa.

Viimeisen jakson alussa lähes koko ottelun hyvin näkymättömänä pysynyt Falando Jones yritti tuoda Tarmoa vielä mukaan otteluun mutta BC Nokian puolustus kesti paineen hyvin. Porvoon joukkuepeli hajosi ja jokainen pelaaja yritti vuorollaan ratkaisuja yksin. Shawn Hopkins, Olli Ahvenniemi ja Daniel Bailey olivat viimeisen jakson onnistujat Nokialta. Vaikka Porvoo ei varsinaisesti lopettanut pelaamista missään vaiheessa pääsi kotijoukkue kuitenkin takomaan taululle selvät voittolukemat 85-61.

BC Nokian joukkueesta ei tällä kertaa löytynyt heikkoa lenkkiä ollenkaan. Jokainen kentällä käyneestä yhdeksästä pelaajasta täytti ruutunsa erinomaisesti. Hyvän arvosanan voi myös antaa runsaslukuiselle kotiyleisölle, joka selvästikin alkaa lämpenemään, kun kevään tärkeimmät pelit ovat alkaneet. Kolmosten onnistumisprosentti ei vieläkään päätä huimaava ollut mutta yrityksiäkin tuli huomattavasti vähemmän kuin Porvoossa perjantaina. (nyt 3/12) Kahden pisteen heitoissa Nokia oli selvästi vieraitaan parempi. Ja lisäksi koria kohti ajamiset tuottivat kotijoukkueelle selvästi enemmän vapaaheittoja kuin mitä Porvoo sai hyväkseen.

Kolmas välieräottelu pelataan Porvoossa torstaina 10.4.2014. BC Nokian miehet järjestää fanimatkan kolmanteen välieräotteluun Porvooseen tulevana torstaina.Lähtö tapahtuu palloiluhallin parkkipaikalta klo 15:45,ottelu alkaa klo 18:30 ja paluu Nokialle n. klo 23. MATKAN HINTA OSALLISTUJAMÄÄRÄSTÄ RIIPPUEN 20/25¬ SISÄLTÄÄ MATKAN JA OTTELULIPUN.


ILMOITTAUTUMISET: kari.hinkkanen@bcnokia.com tai 0401662477

Koska molemmat joukkueet ovat nyt voittaneet yhden ottelun, pelataan joka tapauksessa sarjassa neljäs peli. Se pelataan Nokian palloiluhallilla sunnuntaina 13.4.2014 kello 17:00 alkaen. Tervetuloa kaikki silloin kannustamaan kotijoukkuetta!

OTTELUN TILASTOT basket.fi