BC Nokia saa jälleen vieraita Pohjanmaalta

Julkaistu 26.10.2016

BC Nokia pelasi edellisen ottelunsa peräti puolitoista viikkoa sitten, kun Näädät haukkasi Karhun lihaa kauden ensimmäisellä voitolla kotikentällään. Näädät pääsi pitkälle tauolle hiomaan pelikuvioitaan ja pääsee pelaamaan tällä viikolla kaksi kotiottelua: tänään Kobrat ja lauantaina Kouvot.

– Mielenkiintoinen kahden kotiottelun viikko ja kaksi hyvin erilaista joukkuetta vastassa. Samalla pääsemme toden teolla mittaamaan, miten pelimme on kuluneen 1,5 viikon harjoitusjakson aikana kehittynyt, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen kommentoi.

Kobrat on Korisliigan todellinen väripilkku, kun joukkueessa pelaa peräti kuusi yhdysvaltalaistaustaista pelaajaa. Korisliiga-ikoni Damon Williams (10,0 pistettä/6,0 levypalloa/4,4 syöttöä) johdattaa kentälle vaarallisen joukkueen, jonka johtohahmona Williamsin lisäksi toimii väkivahva Dom Morris (17,6/7,4).

Pisteistä Morriksen ja Williamsin lisäksi vastaavat Jamal Jones (16,8/4,8) sekä pelinjohdosta Mario Edwards (11,0/5,8/6,2). Orkesteria säestävät Stephen Hurt (9,2/5,8), Aubrey Conerly (7,8/1,2) ja Jussi Turja (6,4/1,0). Duunariosastolla vaikuttaa Tuomas Viertola (4,0/2,3) ja loukkaantumisesta palautuva heittäjä Marius van Andringa (3,0/1,0).

– Lapua on kokenut joukkue, joka hyödyntää pelaajiensa vahvuuksia erinomaisesti. Uskon että vahvoilla on se joukkue, joka kontrolloi levypalloja ja sitä kautta ottelun tempoa.

Puolitoista viikkoa ottelulepoa on kohdellut BC Nokiaa hyvin. Nokialaiset pääsevät otteluun melkein täysterveellä kokoonpanolla, kun vain Ville Haapoja palautuu edelleen alaraajavammasta.