BC Nokia raatoi Korisliigan sarjakärki Seagullsin kumoon

Julkaistu 04.01.2017

Näädät oli ottelun ensimmäisestä sekunnista lähtien puolustuspäässä aivan lokkien nokan edessä. Avausneljänneksellä kotijoukkueen hyökkäyspeli myös soljui, kun Eldar Skamo oli vauhdissa oveline viimeistelyineen ja Papa Dia operoi postissa. Hieman yllättäen Seagulls oli telineissä ja Näädät karkasi kymmenen pisteen johtoon 25-15.

Toisella neljänneksellä peli äityi välillä sähläykseksi ja ajoittain jopa pudotuspelikoripalloa muistuttavaksi fyysiseksi painiksi. Seagulls nautti tästä asetelmasta huomattavasti enemmän makkaratauon lähestyessä ja helsinkiläiset pääsivät kaventamaan hyökkäyslevypalloista poikineiden kakkosheittojen myötä eron kolmeen pisteeseen 35-32.

Kolmas neljännes eteni pitkään kori korista -periaatteella, kunnes Näädät sai flow-tilan päälle. Henri Hirvikosken kolmonen, Kentwan Smithin donkki sekä kolmonen ja Daniel Dolencin spin doctor -henkinen post-liike aloittivat hurmoksen, jonka päätekijät olivat lopulta Sefton Barrett ja Dolenc. Nokia sai puolustukessa stoppeja toisensa perään ja Barrett pääsi heittämään kuljetuksesta lähteneellä kolmosellaan Näädät 12 pisteen johtoon 54-42. Suurin yleisön huudattaja oli kuitenkin Dolenc, joka juoksi trailerina voimakkaaseen yhden käden donkkiin, jonka jälkeen Dia hyppäsi vaihtopenkiltä päätyrajalle heittämään kuperkeikan ja Isaiah Wilkerson takoi kaksin käsin rintaansa Näätien valmennuskolmikon edessä.

Päätösjaksolle edettiin Nokian näennäisesti turvallisessa 13 pisteen johdossa 58-45, mutta Seagulls osoitti, että kaikki höyhenet eivät olleet vielä tippuneet. Vierasjoukkue pisti kaikkensa peliin, päästen Susijengi-sentteri Gerald Lee jr.:n ja Jason Conleyn johdolla vielä kolmen pisteen päähän 72-69, kun peliaikaa oli jäljellä enää reilu minuutti. Aikalisän jälkeen Näädät pelasi pallon Barrettille, joka odotti hyökkäyskellon loppuun ja naulasi kolmosen, jolla Näädät saivat 75-69-johdon. Nokian ei tarvinnut tämän jälkeen tehdä muuta kuin viimeistellä ottelu vapaaheittoviivalta.

– Tähän peliin pääsimme alusta lähti hyvällä energialla. Kolmannet jaksot on ollut vaikeita, nyt jätkät otti Kapteeni Hirvikosken johdolla puoliajalta jo hyvän latauksen kolmannelle. Lopussa en tiedä aloimmeko jännittämään, mutta tuli helppoja menetyksiä, muutama nukahdus, joista Seagullsin tasoinen joukkue rankaisee. Barrett, vaikka kaikki heitonvalinnat ei ollut parhaita mahdollisia, kykeni melkoisella kokemuksella heittämään tärkeän kolmosen, Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi.

Kentän kuningas oli komean tuplatuplan kerännyt Barrett, joka palkittiin 21 pisteen ja 10 levypallon myötä Näätien parhaaksi pelaajaksi. Pistetehtailussa säestivät Smith (10/6), Skamo (12/3/4 syöttöä), Dia (13/3) sekä Dolenc (11/4). Niko Mattila (3/4) kunnostautui taas puolustuspään herhiläisenä Antto Nikkarista (14/2/8 syöttöä) vastaan. Seagullsin paras pistemies oli Lee, joka heitti 15 pistettä ja haki 5 levypalloa.