BC Nokia - Pyrintö II 98 - 65 kotivoitto

Julkaistu 12.10.2014

BC Nokia voitti kauden ensimmäisessä kotiottelussaan Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkueen luvuin 98-65. Alkaneella kaudella miesten 1. divisioonassa pelaa useita joukkueita selkeänä tavoitteenaan nousu Korisliigaan. BC Nokia on yksi näistä joukkueista. Ennakkoon joukkueen ensimmäinen kotiottelu Pyrintöä vastaan herätti paljon kiinnostusta Nokialaisyleisössä. Ja ainahan paikallisottelussa on oma tunnelmansa. BC Nokian joukkue on vaihtunut erittäin paljon viime kaudesta. Vain Joni Harjula, Shawn Hopkins ja Ville Tuominen ovat jäljellä vanhasta kokoonpanosta. Uusien pelurien joukossa puolestaan on seuran omat kasvatit Aleksi Koskinen ja Henri Hirvikoski. BC Nokian viime vuoden miehistöstä Pyrinnön riveihin on siirtynyt Tino Mäkelä.

Ottelun alku oli BC Nokian kannalta erittäin huonoa suorittamista ja joukkueen pistesarakkeeseen kirjattiin ensimmäisellä jaksolla ainoastaan yksitoista pistettä. Pyrintö johti ensimmäisellä tauolla lukemin 11-18 ja yleisön ilmeistä näki, että se ei todellakaan ollut tyytyväinen näkemäänsä.

Toisella jaksolla BC Nokian puolustuspeli tiivistyi alkuun verrattuna ja Nikola Jeftic sekä Michael Myllyniemi onnistuivat myös hyökkäyspäässä. Tino Mäkelä rankaisi entistä kotiseuraansa neljän minuutin vaihdon aikana kahdesti. Henri Hirvikosken kori jakson lopulla nosti BC Nokian ensimmäistä kertaa johtoon ottelun aikana ja tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 32-31.

Pitkältä tauolta kentälle asteli kotijoukkue täysin eri asenteella kuin mitä ottelun avauspuolisko oli ollut. Kokeneet suomalaiset, Eldar Skamo, Henri Hirvikoski ja Joni Harjula, nostivat tasoaan ja kun vielä Ville Tuominen tuli kentälle jakson puolivälissä, niin nähtiin ottelun ratkaisu. Nokialaiset veivät kolmannen jakson tylysti 38-7 ja sen jälkeen voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä.

Neljännen jakson teema oli vauhdikas juokseminen päästä päähän niin, että puolustukselle ei paljoa annettu arvoa. Jakson pisteet olivat lopulta 28-27 Nokialle. Useampi pelaaja pääsi kaunistelemaan tilastolukujaan. BC Nokian joukkueessa teki ensiesiintymisensä divaritasolla Jaakko Töyrylä, joka vielä viime kaudella pelasi seuran A-junioreissa. Näin kaikki kaksitoista pöytäkirjaan merkittyä pelaaja pääsivät kentälle eikä kenenkään peliaika noussut kohtuuttoman suureksi. Eniten pelasi Henri Hirvikoski, joka viihtyi kentällä reilut 27 minuuttia. Hirvikoski kuuluikin joukkueen onnistujiin yhdessä Eldar Skamon ja Shawn Hopkinsin kanssa. Ulkomaalaisvahvistuksista Nikola Jeftic saa suorituksestaan puhtaat paperit.

Joukkueen pisteet ja levypallot:
Nikola Jeftic 19/9
Henri Hirvikoski 17/2
Petar Sparovic 13/5
Eldar Skamo 11/8
Shawn Hopkins 10/4
Michael Myllyniemi 7/3
Ville Tuominen 6/1
Aleksi Koskinen 6/0
Josh Clyburn 6/3
Henri Ventoniemi 3/2
Joni Harjula 0/4
Jaakko Töyrylä 0/0

Ensi viikonloppuna BC Nokialla on luvassa kaksi ottelua, kun se ensin perjantaina kohtaa Porvoon Tarmon vieraissa ja sitten sunnuntaina Nokian palloiluhallille vieraaksi saapuu HonSU Basket Jyväskylästä. Ottelu alkaa sunnuntaina kello 14:00. Tervetuloa!