BC Nokia – Pyrintö, ensimmäinen paikallispeli vuosiin

Julkaistu 06.11.2015


Se on sitten sunnuntaina pelipäivä, tai siis PAIKALLISPELIPÄIVÄ ja isäinpäivä.

Jos haluaa päästä vähän fiilikseen niin kannattaa lukea Hippo Taatilan ansiokas blokikirjoitus yhdestä nokialaisen koripalloilun legendasta: http://koripalloelamaa.com/2015/08/26/bronxin-karhu-anthony-caden-eriskummallinen-odysseia-nokianvirran-varrella/.

Anthony Caden kaltaista pelaajaa meillä ei enää ole, mutta kirjoituksessakin mainittu Antti Nikkilä nähdään edelleen kentällä myös sunnuntaina ja tällä kertaa BC Nokian näätäpaidassa.

Se historiasta, mennään tähän päivään. Virallinen sarjataulukko kertoo, että Pyrintö on sarjassa toisena ja BC Nokia kahdeksantena. Oikeasti joukueiden välillä on kaksi pistettä ja Pyrinnöllä on yksi ottelu enemmän pelattuna. Pyrinnän kaksi viimeistä peliä olivat molemmat sarjaa ylivoimaisesti johtavaa Kouvolan Kouvoja vastaan ja näistä otteluista tuloksena oli tappiot. Varsinkin viimeisin peli Pyynikillä oli Pyrinnöltä kauden pohjanoteeraus. Kouvot vei ottelun 30:lla pisteellä ja olisi halutessaan voinut tehdä suuremmankin eron. BC Nokialla on takanaan neljän ottelun tappioputki mutta edellinen ottelu Bisonsia vastaan antoi merkkejä paremmasta. Sen BC Nokia hävisi vain kahdella pisteellä eurokentilläkin rutinoitunutta kotijoukkuetta vastaan.

Pyrinnöllä on kokoonpanossaan yksitoista pelaajaa, joista valmenta Ilkka Palviainen on peluuttanut kaikkia. Peliminuuteissa kolmikko Lehto, Williams, Wright erottuu toki muista mutta muutkin pelaajat ovat viihtyneet kentällä vähintään noin kymmenen minuutin keskiarvolla. Pyrintö on vahvasti tamperelainen joukkue. Kokoonpanossa on peräti kuusi pelaajaa, jotka ovat junnuvuosinaan pelanneet Tampereen seudulla.

Käydäänpä läpi Pyrinnön pelaajat yksi kerrallaan:

Antero Lehto, yli 30 minuuttia ottelussa pelaava takamies. Ensimmäisen pääsarjaottelunsa Lehto pelasi jo vuonna 2000. On pelannut Korisliigassa yhtä kautta lukuun ottamatta vain Pyrinnön joukkueessa. Viime keväänä Lehto teki lyhyen visiitin Italiaan mutta muuten ura on kulunut Suomessa. Lehto on joukkueensa paras kaukoheittäjä ja ajaa mielellään myös korille. Hänen pysäyttämisensä on yksi avainasioita BC Nokian puolustukselle sunnuntaina.

Alex Vaenerberg, kävi Salon Vilppaassa hakemassa suurempaa vastuuta pari kautta ja palasi sitten takaisin Pyrintöön. Alex on jäänyt Pyrinnössä hieman Lehdon varjoon tälläkin kaudella mutta tuo kentälle tullessaan aina energiaa ja vauhtia peliin. Hän on pelannut myös BC Nokiassa kaudella 2010-11 viisitoista ottelua.

Osku Heinonen, toinen BC Nokia edustanut pelaaja Pyrinnön kokoonpanossa. Oskun viime kausi katkesi ikävään loukkaantumiseen ja tuntuu siltä, että paluu aikaisemmalle tasolle on vielä kesken. Parhaimmillaan Osku on erittäin vaarallinen heittäjä kolmen pisteen kaaren takaa.

Ville Pekkola, pelaa jo viidettä kauttaan Pyrinnössä (ja siitä huolimatta lahtelainen). Pyrinnön takamiestrion kolmas lenkki, joka todennäköisesti tulee roikkumaan Isaiah Wilkersonin paidassa takiaisen lailla. Ville kuuluu siihen ryhmään pelaajia, joista aina sanotaan, että hänen haluaa mieluummin pelaavan omassa joukkueessaan kuin vastustajan kokoonpanossa.

Joonas Caven, lupaus. Eipä tule mieleen montaa suomalaispelaajaa, jonka nimen yhteyteen olisi liitetty sana ”lupaus” yhtä usein viime vuosina kuin Joonas Caven. Teki sopimuksen Pyrinnön kanssa juuri ennen sarjan alkua. Caven on tehnyt tällä kaudella keskiarvot 7,6 pistettä ja 3,8 levypalloa. On siis edelleen enemmän lupaus kuin tähti.

Chukwudiebere Maduabum, raamikas sentteri, jonka tehot ja peliaika ovat jääneet toistaiseksi piiloon.

Petri Heinonen, hieman edellistä kevyempi sentteri. Heinonenkin on Pyrinnön oma kasvatti. Hän pelasi useamman kauden Korihaissa ja Hongassa ennen kuin palasi takaisin Tampereelle. Heinonen on tällä hetkellä paras Pyrinnön isoista miehistä mutta silti,...

Mikael Sandberg, Pyrinnön kolmas sentteri. Jos miehellä on mittaa 210 senttiä ja pelaa koripalloa, niin voisi toivoa parempia tilastoja kuin alle kolme pistettä ja alle kaksi levypalloa per peli. Potentiaalia siis Sandbergiltakin löytyy.

Topias Palmi, saako tämänkin nimen perään kirjoittaa että lupaus? Parhaimmillaan Topias Palmi on loistava pelaaja. Mikä tai kuka saisi nostettua hänen tasoaan nykyisestä sinne minne resurssit riittäisivät on suuri kysymys. Joka tapauksessa Palmi kärkkyy heti Pyrinnön kärkikolmikon takana tilaisuuttaan nousta oikeaksi ratkaisupelaajaksi.

Damon Williams, noh, Damon Williams on Damon Williams. Rakastettu ja vihattu. Loistava pelaaja. Yrittää usein yksin ratkaista pelejä ja usein vielä onnistuukin siinä. Mutta silloin, kun Damon epäonnistuu, niin vastustajan kannattajat tuntuvat nauttivan. Onnistuu tai ei, niin joka tapauksessa katsojat saavat vastinetta pääsylipuilleen.

Akeem Wright, laadukas amerikkalaisvahvistus. Wright ei oikein onnistunut otteluissa Kouvolaa vastaan mutta muuten mies on pelannut hyvällä tasolla kaikissa otteluissaan. Jos muu Pyrinnön joukkue olisi takavuosien tasolla, niin Wright varmasti täyttäisi jenkkivahvistuksen roolin erinomaisesti. Tällä hetkellä mies joutuu kuitenkin kantamaan hiukan liian suuren vastuun sekä joukkueen pisteiden tekemisestä että levypallopelaamisesta.

Kaiken kaikkiaan Pyrinnön rosteri on ainakin paperilla laaja ja hyvä yhdistelmä nuoruutta ja kokemusta. Ihan kaikki palaset eivät tällä kaudella ole vielä loksahtaneet paikoilleen.

BC Nokia pääsee lähtemään otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Niko Mattila, Joni Harjula ja Antti Nikkilä ovat Pyrinnön kannattajille varsin tuttuja kavereita.Yleisöä tulee varmasti olemaan paikalla hallin täydeltä, joten eiköhän tässä ala kaikki olemaan valmista taisteluun Pirkanmaan koripalloherruudesta.

TAISTELE NÄÄTÄ!!!

Bcn-pyri