BC Nokia - Porvoon Tarmo Palloiluhallilla sunnuntaina kello 18:00

Julkaistu 17.01.2014


Kun reilu puolet runkosarjasta on pelattu, on koripallon miesten I divisioona A:ssa kolme joukkuetta erottunut omaksi kärkiryhmäkseen. Helsinki Seagulls johtaa sarjaa neljällätoista voitolla ja kahdella tappiolla. BC Nokia ja Porvoon Tarmo kamppailevat tasapäisesti seuraavista sijoista. Porvoolla on tällä hetkellä yksi voitto vähemmän kuin BC Nokialla mutta myös yksi ottelu vähemmän pelattuna.

SARJATAULUKKO:


Nr Joukkue V/TSarjapisteet
1.Helsinki Seagulls

14/228
2.BC Nokia

12/524
3.Porvoon Tarmo

11/522
4.Tampereen Pyrintö II

8/916
5.Oulun NMKY

7/1014
6.Järvenpään Koripalloseura

7/1114
7.Forssan Koripojat

4/138
8.Keravan Energia Team

4/128

Erityisen mielenkiintoiseksi sarjatilanteen tekee se, että lähikierroksillä sarjan kärkijoukkueet pelaavat keskinäisiä otteluita. Viime viikonloppuna Porvoon Tarmo voitti Seagullsit 71-65. Nyt pelattavalla kierroksella vastakkain ovat BC Nokia ja Tarmo. Sekä vielä viikon kuluttua perjantaina BC Nokia kohtaa Helsinki Seagullsit Helsingissä. Pelataan siis erittäin tärkeitä otteluita sarjan sijoitusten kannalta. Samalla haetaan jo asetelmia kevään pudotuspeleihin, koska suurella todennäköisyydellä nämä samat joukkueet tulevat kohtaamaan myös siellä.

Tällä kaudella BC Nokian on kohdannut Porvoon Tarmon jo kahdesti. Molemmat ottelut ovat päättyneet kotijoukkueen voittoon. Nokialla BC Nokia oli vahvempi luvuin 92-86. Toisella kierroksella Porvoossa Tarmo puolestaan otti voiton 88-75. Verrattuna syyskauden ensimmäiseen kohtaamiseen Porvoon Tarmon kokoonpano on kokenut melkoisia muutoksia. Joukkueen tehokkain jenkkipelaaja, Falando Jones, jatkaa kokoonpanossa. Hänen lisäkseen joukkuetta vahvistavat Chris McEachin ja Jerrah Young, jotka eivät viimeksi Nokialla esiintyneet. Porvoon suomalaispelaajista kannattaa nostaa esille erityisesti Jarno Nissinen, joka kokeneena pelimiehenä nakuttelee illasta toiseen yli kymmenen pisteen tehoja.

Kotijoukkeessakin on tapahtumut muutoksia vaikkakin vähemmän. Pelaavaan kokoonpanoon on kuitenkin tullut yksi merkittävä lisäys: Mike Anderson pelasi ensimmäisen ottelunsa joukkueessa viime viikonloppuna Forssassa. Tuon pelin jälkeen Mike on ehtinyt muutaman kerran harjoitella uuden joukkueensa kanssa ja kuviot ovat varmasti jo paremmin selvillä, kuin lähes suoraan lentokentältä otteluun mennessä. Kun vielä nykytiedon mukaan Daniel Baileyn jalka kestää pelaamisen sunnuntaina niin edessä on todella jännittävä kamppailu.

Uutena pelaajana kokoonpanossa nähdään myös viime kaudelta tuttu mies eli Antti Keski-Koukkari palaa Tanskassa vietetyn syksyn jälkeen BC Nokian vahvuuteen. Mahtuuko mies heti sunnuntaina pelaavaan kokoonpanoon jää nähtäväksi mutta se ainakin on varmaa, että kilpailu pelipaikoista tulee olemaan entistä kovempaa.

Erotuomareina ottelussa tulevat toimimaan Matti Eskola, Pekka Leppänen ja Timo Lamminen.

Kaikki siis sunnuntaina Palloiluhallille toivottamaan Mike tervetulleeksi joukkueeseen ja Nokialle. Ja muistakaahan ottelun poikkeuksellinen alkamisaika: 18:00!