BC Nokia pesi näyttävästi Pärnun harjoitusottelussa

Julkaistu 06.09.2016

Näädät veti eron jo ensimmäisellä neljänneksellä, kun tuoreet ulkomaalaispelaajat Kentwan Smith ja Kwame Alexander pääsivät rymistelemään näyttävillä donkeillaan Palloiluhallin rautoja. Avausneljänneksellä nokialaiset repäisivät kaksinumeroisen johdon, joka venyi lopulta selviin lukemiin toisella puoliajalla.

– Enemmän hyvää kuin huonoa. Oltiin mukavan valmiita peliin, vaikka onkin selvää, että esimerkiksi hyökkäyksen rytmi ei löydy heti ensimmäisestä sekunnista, mutta intensiteetti oli hyvää. Pääsimme juoksemaan ja ensimmäisellä neljänneksellä tuli ihan hienoja highlightejakin. Pääsimme näyttämään sitä, mitä tässä tavoitellaan, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen kertoi.

– Kokonaisuudessaan osa ottelusta puolustettiin oikein hyvällä intensiteetillä ja osa oikein fiksusti. Kun saadaan nämä asiat yhdistettyä, niin sitten on hyvä.

Nokia pyöritti pitkään peliä vaihdellen neljännesten puolessa välissä kokonaan uuden viisikon kentälle, mutta suunnitelma meni mönkään virhevaikeuksien ja loukkaantumisen takia.

– Tarkoitus oli pelata viisikoilla koko pelin, mutta Niko (Mattila) sai viisi virhettä ja Kentwan (Smith) loukkaantui, joten jouduimme siitä rytmistä pois.

Seuraavan harjoitusottelunsa BC Nokia pelaa jo sunnuntaina Nokian Palloiluhallilla, kun Näädät saa vieraita länsinaapurista Ruotsista.

– Sunnuntaina ja maanantaina on Uumaja kotona, minkä jälkeen lähdemme Tanskaan. Tulee paljon pelejä ja tarkoituksena on jakaa jatkossakin minuutteja tasaisesti. Ja mikäs siinä, kun Waltteri Mäkelä tuli kahdentenatoista miehenä kentälle ja pelasi oikein hyvä toisen puoliajan.

BC Nokia -paidassa nähtiin jo aikaisemmin julkaistun ulkomaalaisnelikon lisäksi Papa Dia, joka on ollut elokuusta lähtien try-outeilla Nokialla.

– Papa Dia meni yliopistosta suoraan aikanaan Euroliiga-jengiin Zagrebiin, ja senkin jälkeen vielä Liettuaan. Siellä hän loukkasi selkänsä pahasti, minkä jälkeen ura on ollut laskusuunnassa. Hän saapui meille elokuun puolessa välissä ja parin ensimmäisen viikon jälkeen totesimme Tuomisen (Ville) kanssa, että tästä ei vielä voi sanoa mitään ja kaveri pitää saada riittävään kuntoon. Päätimme jatkaa try-outtia vielä syyskuun.

Ottelua ei tilastoitu.