BC Nokia - Kouvot 13.12.

Julkaistu 13.12.2015

 
Korisliiga jatkuu taas tänään sunnuntaina Nokian palloiluhallilla, kun kärkijoukkueista Nokialle saapuu Kouvot Kouvolasta. Ottelu alkaa tuttuun sunnuntaiseen tapaa kello 17:00.

Kouvot aloittivat sarjan erittäin vakuuttavasti voittamalla yhdeksän ensimmäistä otteluaan putkeen. Sen jälkeen on joukkueelle tappioitakin tullut ja tilillä on tällä hetkellä yksitoista voittoa viidestätoista ottelusta. Noihin alkukauden voittoisiin otteluihin Kouvoilla kuuluu myös murskaava voitto BC Nokiasta 106-77. Myös BC Nokian kausi alkoi voittoputkella mutta se jäi vain kolmen ottelun mittaiseksi. Sen jälkeen joukkue on onnistunut kukistamaan ainoastaan Pyrinnön. BC Nokian kaikki voitot ovat tulleet kotisalissa.

Kouvojen kokoonpanossa tapahtui viime viikolla muutos, kun Kyle Shiloh joutui loukkaantumisen takia jäämään ainakin neljäksi viikoksi sivuun. Kouvojen keskiviikkoisessa ottelussa Salon Vilpasta vastaan Shilohia tuurasi alun perin Korikouvojen 1B divisioona joukkueen kokoonpanoon hankittu Brian Fisher. Kouvojen rosteri on sen verran kapea, että useampikin pelaaja tulee varmasti pelaamaan yli 30 minuuttia. Yksi näistä on varmasti takamies David Gonzalvez, joka on yksi Korisliigan parhaita jenkkipelureita, jos ei paras. Joukkueen suomalaista löytyy myös mielenkiintoisia nimiä. Tuomas Hirvosesta voi odottaa vaikkapa Teemu Rannikon seuraajaa maajoukkueen pelin tekijänä. Ville Kaunisto teki tänä vuonna paluun maajoukkueeseen ja Korisliigassa tekee tupla-tuplan lähes ottelussa kuin ottelussa. Alexander Madsen on puolestaan monipuolinen iso pelaaja, joka pystyy näyttäviin suorituksiin sekä korin alla että bonusviivan takana.

BC Nokia sai edelliseen otteluunsa mukaan Dragan Labovicin ja mies osoitti heti olevansa todellinen vahvistus joukkueelle. Tuon pelin jälkeen on pari kertaa ehditty harjoittelemaan ja toivottavasti yhteispeli joukkueen takamiesten kanssa sujuu entistä paremmin. Eniten parannusta toivotaan takamies Vincent Simpsonilta, joka epäonnistui Bisonsia vastaan totaalisesti. Vieraspeli Karhua vastaan osoitti kuitenkin, että potentiaalia häneltä löytyy. On todennäköistä, että Kouvot pyrkivät kontrolloimaan pelin tempoa ja hidastamaan peliä taatakseen avainpelaajiensa jaksamisen. BC Nokian sauma on iskeä tähän antamalla peliaikaa esimerkiksi nopeille takamiehille kuten Joni Herrala ja Niko Mattila.


Kannattaa siis pitää tauko jouluvalmisteluista ja lähteä palloiluhallille kannustamaan BC Nokia voittoon. Tervetuloa!