BC Nokia kaatoi Vilppaan Salohallissa

Julkaistu 24.09.2016

Isäntäjoukkue Vilpas Vikings karkasi ripeästi etumatkalle, kun avausneljänneksen ensimmäiset kolme ja puoli minuutti kirjattiin salolaisille 10-3. Näädät haki vauhtia aikalisältä, jonka jälkeen puolustukseen löytyi uusi intensiteetti, joka poiki komeita nopeita hyökkäyksiä, joiden päättäjinä toimivat Daniel Dolenc ja Kentwan Smith. Runsaat menetykset ja virheet varjostivat Nokian ensimmäistä neljännestä ja ryhdistäytyneestä pelaamisesta huolimatta Vilpas pysyi keulilla 17-16.

Vilpas pysyi edelleen lievässä johtoasemassa valtaosan toisesta neljänneksestä. Isaiah Wilkersonin upottamat kaukoheitot, Papa Dian takuuvarma hyppyheitto vapaaheittoviivan tuntumasta ja Eldar Skamon oivaltava syöttö Dialle korin alle toivat Näädät lopulta tasoihin kahdesti, kun ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä enää pari minuuttia. Aatu Kivimäen ja Okko Järven summerin peitonnut kolmonen ostivat Vilppaan takaisin piikkipaikalle puoliajalle 41-35.

Puoliajan jälkeen Näädät roikkui iskuetäisyydellä pitkään, kunnes Papa Dia pyörähti postissa virheen arvoiseen nostoon, jolla BC Nokia pääsi ensimmäisen kerran johtoon 53-54 kolmannen neljänneksen loppupuolella. Vilpas kuitenkin keräsi joukkonsa ja keräsi 3 pisteen johdon päätösneljännekselle 59-56.

Nokia aloitti viimeisen kympin räväkästi, kun Niko Mattila upotti kolkin, juoksi vapaaseen lay-upiin takaovesta ja Kwame Alexander pääsi mellestämään viiden peräkkäisen pisteen arvoisesti. Näädät nousivat johtoon, joka venyi neljänneksen puolessa välissä seitsemään pisteeseen 63-70. Vilpas huohotti vielä niskaan, mutta viimeistään Wilkersonin pull up -hyppyheitto ja Dolencin pikkukulmasta heittämä kakkonen veivät ottelun kotijoukkueen tavoittamattomiin.

– Nousujohteinen peli, tokalla puoliajalla jo todella paljon enemmän plusmerkkistä toteuttamista. Tämä oli myös ensimmäinen Korisliiga-jengi, joka on tullut preseasonilla vastaan. Korisliigassa useammat jengit puolustavat eri tavalla kuin me itse ja harjoituksissa emme pelaa muuta vastaan kuin meidän puolustusta. Kaikki ottaa aikansa, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen aloitti.

– Neljännellä quarterilla oli hyvä fiilis, toimimme joukkueena hyvin ja kommunikaatio toimi. Kapteeni Henri Hirvikoski hoiti oman roolinsa penkiltä. Vaikka Henrin kuume on jo mennyt, niin emme uskaltaneet peluuttaa.

Nokian tehokkaimmat olivat kersantti Wilkerson (18/5), Ray ”Reiska” Sanders (11/5/4 syöttöä), muutaman ilmavan donkin jälleen lyönyt Alexander (13/8) sekä tehokkaasti skorannut Dia (13/3). Nelikolle taustatukea antoivat Kentwan Smith (7/7), Joni Harjula (6/2/4 syöttöä), Dolenc (6/3) ja Mattila (5/0/5 syöttöä).

Vilppaalta Al'lonzo Coleman, Järvi ja Matias Ojala heittivät 13 pistettä mieheen.

BC Nokia pelaa Salossa jälleen huomenna, kun nokialaiset kohtaavat kello 13:00 perinteikkään KTP-Basketin.

– KTP puolustaa todella aggressiivisesti ja pelaa kaikkea yli. Se on hyvä, sillä se valmistaa meitä huomisen jälkeen seuraavaan vastustajaan, joka onkin jo sarja-avauksessa Helsinki Seagulls.