BC Nokia historiallisesti välieriin

Julkaistu 07.04.2016

Reilu tuhat nokialaiskannattajaa saivat vertaisensa faniryhmän Palloiluhallille, kun tukullinen Kataja-faneja oli matkustanut pitkän matkan Hämeeseen rumpuineen. Veitsi kurkulla pelannut Kataja saikin avausneljänneksellä lisäenergiaa kannattajistaan vetäen eron parhaimmillaan kymmeneen pisteeseen 10-20. Joni Herrala, Labovic ja Daniel Bailey kynivät eron kuitenkin kolmeen pisteeseen avausneljänneksen lopuksi 17-20.

Toisella neljänneksellä Nokian hyökkäyspelaaminen etsi pitkään itseään ja kotijoukkue pysyi pelissä mukana lähinnä yksilösuorituksilla, joissa varsinkin huipputaitava Eldar Skamo oli mies paikallaan. Nokian puolustus taas oli silkkaa rautaa läpi kymmenen minuuttia hallitsevan Suomen mestarin saadessa aikaan vain 7 pistettä. Puoliajalle edettiin 32-27-nokialaisjohdossa.

Kolmannen neljänneksen puolessa välissä valtikka siirtyi kuitenkin Thomas Scrubbin luotettavaan vasempaan käteen ja Kataja nappasi lievän johdon. Nokian hyökkäysvaikeudet jatkuivat, kun taas toisessa päässä Kataja mätti 26 pistettä neljännekseen. Labovicin kolmonen toi kuitenkin pahimmillaan 5 pistettä takana olleen Nokian päätösneljännekselle kahden pisteen takaa-ajoasemassa 51-53.

Viimeinen neljännes eteni kori korista -periaatteella pitkään, kunnes Teemu Rannikon tyly kolmonen kaksi minuuttia ennen loppua nosti Katajan 66-70-johtoon. Herra Dragan Labovic otti välittömästi Nokian harteilleen ja punnersi korin alta kaksi koria putkeen. Loistavan pelin pelannut Trevis Simpson kuitenkin kuittasi ilmavalla hypärillään toisessa päässä Katajalle 71-72-johdon 46 sekuntia ennen loppua.

Molempien joukkueiden pallonhallinnat polttivat näpeissä menetysten arvoisesti, mutta noin 10 sekuntia ennen loppusummeria Nokia pelasi sivurajasta pallon Malidzanille, joka ajoi oikealta virheen arvoisesti. Malidzanin päätä ei palellut, kun hän naulasi vapaaheitoillaan johdon Nokialle 73-72. Kataja suti oman aikalisän jälkeisen sivurajansa ja pallo löysi tiensä Labovicille, jota rikottiin välittömästi. Labovic upotti loppulukemat viivalta, kun Marius van Andringan puolesta kentästä lähtenyt kolmonen osui korirenkaan sijasta kattoon.

- Meidän oli varmasti helpompi lähteä tähän sarjaan ilman paineita ja altavastaajina. Kataja on hyvin valmennettu ja koottu joukkue, eikä heitä vastaan ole helppo pelata. Tämä huomattiin jo runkosarjassa. He missasivat tässä pelissä tärkeitä heittoja, jotka olisivat voineet kääntää pelin heille. Onnittelut joukkueelleni ja koko BC Nokian organisaatiolle. Tämä on iso asia koko seuralle. Nyt lepäämme hieman ja alamme valmistautumaan välieriin. Kiitokset myös Katajalle tästä sarjasta. Se oli erittäin kovaa ja fyysistä peliä. Kiitokset myös uskomattomalle kotiyleisölle, joka auttoi meidät tänään voittoon, Nokian päävalmentaja Oliver Vidin kommentoi.


Taistele-naata