BC Nokia – FokoPo 121 – 77

Julkaistu 08.12.2014

 

Vaikka miesten divarin sarjataulukko näyttää varsin tasaiselta, on kärki- ja keskikastin joukkueiden välillä kuitenkin huima ero. Osittain sarjataulukon tasaisuus johtuu myös erilaisista ottelumääristä joukkueilla. Sunnuntai—illan ottelussa Nokialla kotijoukkue BC Nokia hallitsi peliä koko neljänkymmenen minuutin ajan ja ottelun loputtua taululla olivat murskaavat lukemat: 121-77.

Forssan peli oli täysin heidän kolmen jenkkivahvistuksensa varassa. BC Nokia pelasi yhdeksällä miehellä, jotka kaikki saivat peliaikaa varsin tasaisesti ja jotka mös kaikki pääsivät ottelussa pisteille. Nikola Jeftic teki totutusti eniten pisteitä eli 27. Varsinkin ottelun alussa Eldar Skamo oli täysin pitelemätön Forssan puolustukselle ja saldona oli lopulta 14 pistettä. Daniel Bailey kunnostautui tällä kertaa varsinkin levypallopelissä ja teki tilastot 19p/12l. Yli kymmenen pisteen pääsivät myös Joni Harjula (17), Jay Threatt (17/7/7) sekä Henri Ventoniemi (10). Palkintoraatina toiminut BC Nokian Unified joukkue oli vaikean tehtävän edessä valitessaan ottelun parhaita pelaajia. Tiukan äänestyksen jälkeen kotijoukkueesta palkittiin Nikola Jeftic ja Ville Tuominen.

Joukkueiden voimasuhteiden välistä eroa kuvastaa hyvin tilastoista löytyvä yksityiskohta, jonka mukaan joukkeiden aloitusviisikoiden pisteet olivat vain 72-68 BC Nokialle. Ja vastaavasti pisteet penkiltä BC Nokian hyväksi 49-9. Liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei eilisestä ottelusta kannata tehdä joukkueiden suuren tasoeron takia mutta silti on hieno nähdä kuinka paljon positiivisempi BC Nokian peli-ilme on hieman tuskaiseen syksyyn verrattuna. Jay Threattin liittyttyä joukkueeseen on joukueen peli muuttunut paljon monipuolisemmaksi ja iloisemmaksi aikaisempaan verrattuna. Vaikka Threatt on selvä ykköspelintekijä niin silti kuka tahansa BC Nokian neljästä takamiehestä saatoi tuoda pallon ylös ja sopia pelattavan kuvion.

Viikon kuluttua viikonloppuna BC Nokia matkustaa Lappeenrantaan NMKY:n vieraaksi. Seuraavat kotiottulut pelataan kahden viikon kuluttua kun ensin lauantaina kohdataan Oulun NMKY ja heti perään sunnuntaina on ottelu Järvenpään koripalloseuraa vastaan. Molemmat ottelut alkavat palloiluhallilla kello 17:00.