BC Nokia divarin finaaleihin - Porvoon Tarmo kaatui 93-77

Julkaistu 13.04.2014

BC Nokia raivasi tiensä koripallon miesten 1. divisioona A:n finaaleihin voittamalla välierissä Porvoon Tarmon voitoin 3-1. Neljännessä välieräottelussa Nokialla kotijoukkue otti selvän voiton pistein 93-77. Finaalissa BC Nokia kohtaa runkosarjan voittaneen Helsinki Seagullsin. Ensimmäinen finaaliottelu pelataan Helsingissä pääsiäislauantaina.

Nokian ja Porvoon aikaisemmat välieräkohtaamiset olivat kaikki olleet varsin vähäkorisia ja varsinkin kolmenpisteen heittojen onnistumisprosentit ovat olleet heikkoja kummallakin joukkueella. Sunnuntaina tilanne kääntyi kuitenkin päälaelleen ja molemmat joukkueet upottivat kolmosia erittäin tarkasti. (Porvoo 13/23 ja Nokia 12/25). Koska tämä tilaston osa meni käytännössä tasan, syntyi ottelun ratkaisu läheltä koria. Ja siellä BC Nokia oli selvästi vahvempi. Nokia voitti levypallotilaston 37-31 ja kun kahden pisteen heitot onnistuivat nokialaisilta vastustajaa paremmin, ei ottelun voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Jaksoittain pisteet jakautuivat seuraavasti: 23-18, 19-20, 27-17 ja 24-22. Ottelua oli seuraamassa Nokialla yli 600 katsojaa ja tunnelma hallissa oli erittäin hyvä. Pikku hiljaa voidaan alkaa puhua jonkinlaisesta korishuumasta Nokialla. Tästä on hyvä jatkaa kohti finaaliotteluita.

Molemmat joukkueet pelasivat ottelun läpi periaatteessa seitsemällä pelaajalla. BC Nokia tosin päästi vaihtopenkin kolme pelaajaa kentälle ottelun loppuhetkillä. Näistä Tino Mäkelä kiitti ja teki neljä pistettä hyvin lyhyellä peliajalla. Sekä Tomi Kankaanpää että Ville Tuominen puuttuivat BC Nokian kokoonpanosta. BC Nokian pelaava runko on hitsautunut todella toimivaksi kokoonpanoksi. Tälläkään kertaa ei heikkoa lenkkiä joukkueesta löytynyt. Niinpä on erittäin vaikeaa nostaa ketään näistä seitsemästä toisten yläpuolelle. Joni Harjula pelasi parhaan välieräottelunsa tällä kaudella. Neljätoista pistettä ja peräti seitsemän koriin johtanutta syöttöä oli Jonin saldo. Amerikkalaiskolmikko Jones, Bailey ja Andersson oli totutun vahva. Muutamaan kertaan Andre Jones ja Daniel Bailey pääsivät käyttämään nopeuttaan ja tässä pelissä nähtiinkin enemmän nopeita ja puolinopeita hyökkäyksiä kuin aikaisemmin. Mike Andersson ja Olli Ahvenniemi hallitsivat tilanteet molempien korien alla. Ollille kirjattiin viisi(!) torjuntaa ottelussa. Timo Riihelän kokemus ja rauhallisuus on erittäin arvokasta näissä tärkeissä otteluissa. Vaikka Timon tilastorivi tällä kertaa jäi hieman laihaksi, ei hänen merkitystään joukkueelle kannata missä tapauksessa väheksyä. Shawn Hopkinsista on kauden mittaan kasvanut mitat täyttävä pelaaja joukkueeseen. Saldo tässä ottelussa oli viisitoista pistettä ja viisi levypalloa. BC Nokian palkitut pelaajat olivat Daniel Bailey ja Andre Jones.

Porvoon joukkueesta tehokkain oli Chris McEachin. hän teki 23 pistettä ja otti seitsemän levypalloa. Shawntez Patterson ylsi kauden parhaaseensa tehden 19 pistettä. Illan tuomarit Mikko Toivonen, Pekka Leppänen ja Jaakko Kaunisto onnistuivat ottelun tärkeyden huomioon ottaen tehtävässään hyvin.

Sarja jatkuu finaalipeleillä BC Nokian ja Helsinki Seagullsin välillä. Ensimmäinen finaaliottelu pelataan Helsingissä, Töölön kisahallissa pääsiäislauantaina 19.4.2014 kello 17:00. BC Nokia tulee järjestämään otteluun fanibussikuljetuksen. Toivottavasti mahdollisimman suuri joukko lähtee kannustamaan BC Nokiaa voittoon tuolloin.


Tilastot: basket.fi

Basket.fi uutinen ottelusta.

Nokian Uutiset


Kuvissa: Toisen parhaan pelaajan palkinnon pokannut Daniel Bailey sekä loistavan pelin pelannut Joni Harjula nimmarin jako puuhissa.

G4-DanielB G4-Joni-ja-Juuso


BC Nokian uusi maskotti teki ensiesiintymisensä julkisuudessa ottelun yhteydessä.

Maskotin nimeksi äänestettiin NOKSU-NÄÄTÄ!

G4-Noksu