Barrett ratkaisi kotivoiton Näädille

Julkaistu 01.02.2017

Avausneljänneksellä nähtiin laiska ja tahdoton BC Nokia, jota Kouvot pääsi löylyttämään. Ahnaasti kolmosia heittävä ja hyökkäyslevypalloihin pää edellä menevä Kouvot esitteli tarkkaa heittotyöskentelyä, kun nokialaiset olivat järjestään tilanteissa myöhässä. Kotiyleisö joutuikin pureskelemaan kynsiään, kun vieraat karkasivat ensimmäisen kymmenen minuutin aikana 15-26-johtoon.

– Meiltä puuttui tunne ja välittäminen ensimmäiset kymmenen minuuttia. Tuntui siltä, että olimme tulleet töihin ja se on kotikentällä anteeksiantamatonta, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi ottelun jälkeen.

Lyhyen puhuttelun jälkeen Näädät sai hampaansa otteluun kiinni. Papa Dia nappasi joukkueensa harteilleen rynnien sisältä elintärkeitä pisteitä ja Näätien prässi aiheutti Kouvoille menetyksen, jonka jälkeen päävalmentaja Pieti Poikola pyysi aikalisän tilanteessa 23-30. Nokia ylsi vielä kahden pisteen päähän, mutta tulivoimainen Kouvot vastasi omalla runillaan venyttäen eron seitsemään 28-35. Eldar Skamon juonikkaat liikkeet ja Isaiah Wilkersonin kaksi kaukoheittoa toivat Näädät lopulta iskuetäisyydelle 41-44 puoliaikaan mennessä.

Kolmas neljännes eteni valtaosaltaan kori korista -periaatteella, kun kumpikaan joukkue ei kyennyt ottamaan irtiottoa toisestaan. Dian vapaaheitot toivat Näädät tasoihin 57-57, mutta Steven Pledgerin kolmonen ja Tuomas Hirvosen neljänneksen viimeisellä sekunnilla kalastamat vapaaheitot pitivät vieraat johdossa 59-62.

Päätösneljänneksen alku kuului kotijoukkueelle, kun Papa Dia (Dia!) äityi kouluttamaan vastustajiaan molemmissa päissä palloiluhallia. Dia repi puolustuslevypalloja kouvolalaispelaajien keskeltä ja dominoi korinalustaa hyökkäyspäässä. Kouvojen keskittyessä 6 peräkkäistä pistettä tehneen Dian rollaukseen, Aleksi Akpaso jäi kulmaan vapaaksi. Kolmonen, ja Kouvojen aikalisä tilanteessa 71-64.

Kouvolalaisten aseet eivät jääneet kuitenkaan siihen. Paikkapuolustus, Pledgerin kolmonen ja Miikka Luosmaan old school -tyylinen hook-heitto toivat vierasjoukkueen takaisin peliin, kunnes Pledger upotti vajaa kaksi minuuttia ennen loppusummeria kolmosellaan tilanteeksi 74-75 Kouvoille. Nokian menetyksen jälkeen Rakeem Buckles sai vapaaheitot, joista toinen meni sisään tilanteeseen 74-76.

46 sekuntia ennen loppua Dian heitto kolisi raudoissa, mutta hyökkäyslevyn rohmusi Wilkerson, jota lyötiin käsille heittoyrityksessään. Wilkerson teki ammattilaisen työtä vapaaheittoviivalta ja peli oli tasan 76-76. Kouvot pelasi pallon Pledgerille, jonka kolmosyritys kolahti rautoihin ja pallo pomppi lopulta Nokialle. Aikalisän jälkeen pallo pelattiin Barrettille, jota rikottiin ajossa, kun kellossa oli aikaa enää 9,3 sekuntia. Barrett naulasi molemmat vapaaheittonsa ja torjui vielä kaiken lisäksi Raheem Applebyn heiton viimeisillä sekunneilla.

– Kouvot teki 26 pistettä ensimmäiseen 10 minuuttiin ja sen jälkeen 30 minuuttiin 50 pistettä. Kun aloimme toteuttamaan ja yrittämään sydämellä, niin puolustuspää tiivistyi. Fakta on, että meidän joukkue voittaa pelejä puolustamalla. Kun saimme hyvän runin ja Kouvot meni paikkaan, niin tuli hetkeksi oikosulku ja Kouvot tuli vielä pisteen johtoon. Siitä olen ylpeä, että meillä ei tuossa tilanteessa katkennut selkäranka. Viimeisellä aikalisällä oli selvää, että Seftonille (Barrett) pelataan pallo.

Näätien tehokaksikko oli miehekkään tuplatuplan tehtaillut Dia (22/12) ja Barrett, joka heitti 18 pistettä ja noukki 6 levypalloa. Javier Duren heitti 11 pistettä ja kahmi 5 levypalloa ensiesiintymisessään kotiyleisönsä edessä. Eldar Skamo (8/1/3 syöttöä) oli älykkyydellään äärimmäisen tärkeä: Skamon plus-miinus-tilasto näytti ottelun jälkeen tulosta +21 vain kahden pisteen voitossa. Kouvojen ykkönen oli Pledger (19/4).