Aleksi Akpaso liittyy tammikuussa Näätien vahvuuteen

Julkaistu 11.11.2016

– Aleksin siviilityö loppuu ensi tiistaina ja hän tulee päivä sen jälkeen treenaamaan meidän kanssa kahdeksi viikoksi,. Sen jälkeen hän lähtee isänsä kanssa Nigeriaan, josta hän palaa tammikuun puolessa välissä ja liittyy kunnolla rinkiin, BC Nokian urheilutoimenjohtaja Ville Tuominen avaa sopimuksen taustoja.

Pantterit-kasvatti Akpaso on pelannut viimeiset viisi kautta Korisliigaa. Uransa Suomen pääsarjatasolla hän aloitti Kouvoissa, joissa hän viihtyi kaksi kautta. Tämän jälkeen tie on vienyt kahden KTP-vuoden jälkeen Kauhajoelle, jossa hän viimeisteli edelliskaudella Karhulle keskimäärin 2,0 pistettä ja 0,8 levypalloa ottelua kohden. Nuorisomaaotteluita häneltä löytyy tililtään 23 kappaletta.

– Tutustuin Aleksiin kesällä 2012 nuorten maajoukkueessa. Siitä asti olen toivonut, että hän vielä joskus pelaisi valmentamassani joukkueessa ja nyt tuo toive vihdoin toteutuu. Valitettavasti yhteistyö pääsee täydellä teholla käyntiin vasta tammikuussa, mutta olen erittäin tyytyväinen, että Nokia tarttui tilaisuuteen silti ja uskon että Aleksi tulee olemaan meille arvokas pelaaja jo tällä kaudella. Urheilullinen, työteliäs kaveri, joka osaa ja tykkää puolustaa, eli konseptimme näköinen pelaaja, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen kommentoi.

– Fiilikset on erittäin hyvät ja olen kiitollinen, että minulle avautui mahdollisuus tulla Nokialle pelaamaan. Tuomisen Villen kanssa olemme käyneet jo hetken aikaa keskusteluja ja free agenttina oltuani jo jonkin aikaa, niin Nokian proggis tuntui kaikista osuvimmilta vaihtoehdolta. Odotan innolla Näätiin liittymistä ja sitä, että mitä kausi tuo tullessaan, Akpaso kommentoi tuoretta sopimustaan.

Niko Mattilan ja Ville Haapojan loukkaantumisten sekä Kwame Alexanderin irtisanomisen jälkeen uuden pelaajan hankkiminen kokoonpanoon oli urheilutoimenjohtaja Tuomisen mukaan ajankohtaista. Pelkästään harjoituspelaajaksi Akpasoa ei silti ole hankittu.

– Molemmin puolin on sellainen tahtotila, että yhteistyötä jatketaan vielä tämän kauden jälkeen. Aleksi on ominaisuuksiltaan juuri sitä mitä kaivataan eli atleettinen ja hyvä puolustuspäässä. Sopii siihen pelitapaan, mitä pitkällä tähtäimellä haetaan, Tuominen kertoo.

– Keskustelimme jo elokuussa Aleksin kanssa asiasta. Meillä oli silloin Papa Dia try-outeilla ja päädyimme pitämään hänet viidentenä vahvistuksena.

Akpaso esitellään kotiyleisölle keskiviikkona 16.11., kun BC Nokia kohtaa kotikentällään Tampereen Pyrinnön.