Alakulman bussi on lähdössä huomenna kohti Pohjanmaata ja siellä on..

Julkaistu 19.10.2018
Alakulman bussi on lähdössä huomenna kohti Pohjanmaata ja siellä on vielä tilaa. Ilmottautukaa ihmeessä völjyyn! Otteluennakko ????

Näädät haastamaan hallitsevaa mestaria Kauhajoelle

Koripallon hallitseva Suomen mestari Karhu Basket tassuttelee BC Nokiaa vastaan lauantaina 20.10. kello 17:00 Kauhajoella.

Kevään Suomen mestaruuden jälkeen Kauhajoki pisti heti ranttaliksi vieden talenttinsa europeleihin ensimmäistä kertaa seurahistoriassa. Mestarien liigan karsinnoissa Karhun otteet säväyttivät (kokonaissaldo neljä voittoa, kaksi tappiota) koko suomalaista koripallokansaa, mutta lopulta tie tyssäsi ranskalaisen Nanterren näpeissä kolmannella karsintakierroksella.

Mestari on pelannut mestarin elkein myös Korisliigassa: ensin kaatui kevään finaalikumppani Salon Vilpas jatkoajan jälkeen ja sitten sekä Korihait että Kouvot.

Karhu pelaa pääasiallisesti kapealla, mutta laadukkaalla seitsemän pelaajan rotaatiolla, josta kuitenkin sentteri Kazembe Abif on poissa loukkaantumisen vuoksi. Bojan Sarcevicin (13,0/4,3/5,7) on koko paletin maestro, jonka pistenyrkkeinä toimivat Durrell Summers (23,3/4,0/3,0), Michael Moser (23,0/10,0) ja hämmentävän monipuolinen Rene Rougeau (16,3/8,0/3,0). Abifin paikan vahvistusnelikossa ottaa Marvin Singleton Jr. (0,0/0,5).

Suomalaisista vakiominuutteja vääntävät heittäjä Okko Järvi (10,3/2,3) ja työmyyrä Antti Niskanen (5,3/4,0). Ainakin toistaiseksi vähille minuuteille ovat jääneet turkulaiset Mikael Laihonen (1,3/2,0) ja Eero Innamaa (1,0/0,3).

Näädät lähtee otteluun avausvoitto allaan, mutta edelleen ilman Daniel Dolencia. Loukkaantumistupaan tuli lisää, kun Niko Mattilan esiintyminen ottelussa on vielä epävarmaa.

– Avausvoiton jälkeen on mukava lähteä Kauhajoelle haastamaan mestaria. Kauhajoelle on useampi erittäin taitava 1-1-pelaaja, joten varsinkin puolustuspäässä riittää haastetta, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen kertoo.

Huhujen mukaan Alakulma on lähdössä aistilliselle luokkaretkelle Etelä-Pohjanmaan sydämeen, lakeuksien ensiaskeleille.