JKS voitti BC Nokian isänpäivänä niukasti 81-82

Julkaistu 13.11.2013

 

Isänpäiväiltana BC Nokian miesten joukkue kohtasi 1.divisioona A:ssa Järvenpään Koripalloseuran. Kauden avauksessa Järvenpäässä BC Nokia oli ottanut 39 pisteen voiton järvenpääläisistä. Ensimmäinen 10 minuuttinen antoi ymmärtää, että sama tahti jatkuisi myös Nokialla. Numerot taululla olivat silloin 25-15 kotijoukkueelle. Kaikki loput neljännekset päättyivät kuitenkin muutaman pisteen erolla JKS:n hyväksi ja kiistämätön matematiikka antoi lopputulokseksi JKS:n yhden pisteen voiton. Järvenpääläisten voittokorin teki Ville Puotila aivan ottelun viimeisellä sekunnilla. Ottelun ratkaisuhetket on katsottavissa TÄÄLTÄ.

Nokian parhaana palkittiin Nicholas Pederson, joka teki ottelussa 22 pistettä ja otti viisi levypalloa. Pedersonin pisteistä suurin osa syntyi pelin ensimmäisellä neljänneksellä, jonka jälkeen miehen tilille kirjattiin enemmän epäonnistuneita heittoyrityksiä kuin onnistumisia. Puolustuspelistäkään ei Nicholakselle voi täysin puhtaita papereita antaa. Daniel Bailey teki tilastot 22/13 ja olisi voinut yhtä hyvin tulla palkituksi ottelun parhaana.

Kentän ylivoimaisesti paras pelaaja oli tällä kertaa kuitenkin vierasjoukkueen Pierre Jallow, joka pussitti noin 37 minuutin peliajalla huimat 30 pistettä ja otti lisäksi 12 levypalloa.

BC Nokian peli on tällä kaudella pitkälti perustunut tehokkaaseen hyökkäyspeliin. Onnistuneesti päättynyt hyökkäys hidastaa merkittävästi vastustajan hyökkäykseen lähtöä ja antaa omalle joukkueelle hieman aikaa ryhmittyä puolustukseen. Kun tässä ottelussa BC Nokia takamiehet eivät onnistuneet totutulla tavalla, muodotui oman pään pelaamisesta erilainen kuin yleensä. Ja tässäkään ei tällä kertaa onnistuttu. Fakta on myös se, että monikaan tämän sarjan joukkueista ei ollut kauden alussa kovinkaan valmis. Ja tämä merkitsee sitä, että kauden jatkuessa pelit tulevat olemaan entistä tiukempia eikä alkukauden suurilla voitoilla ole merkitystä kun valmistaudutaan seuraaviin peleihin. Positiivisesti ajatellen voi kuitenkin olla hyvä, että huonot ottelut tulevat tässä vaiheessa kautta, jolloin niistä voidaan ottaa opiksi ja parantaa suoritusta jatkossa.

Miesten seuraava ottelu on sunnuntaina 17.11.2013, jolloin joukkue matkustaa vierasotteluun Keravalle. Vastassa silloin on sarjassa toistaiseksi voittoitta oleva Keravan Energia Team. Seuraava kotiottelu pelataan palloiluhallilla keskiviikkona 20.11.2013 kello 18:30 alkaen Forssan Koripoikia vastaan.