BC Nokia - Fokopo 104-78 - kolmas jakso ratkaisi pelin

Julkaistu 21.11.2013

Harvoin, jos koskaan, on Nokian Palloiluhallilla nähty sellaista ilotulitusta, jonka BC Nokian miehet järjestivät kolmannella jaksolla ottelussa Forssan Koripoikia vastaan. Kymmenminuuttinen päättyi 40-9 BC Nokialle ja siihen asti tasaisena edennyt ottelu oli käytännössäratkaistu. BC Nokian valmentaja, Tero Hassinen oli silmin nähden tyytyväinen joukkueensa esitykseen varsinkin juuri tuolla kyseisellä jaksolla. Tauolla ei tehty mitään taktisia muutoksia vaan kokenut joukkue ihan itse päättänyt alkaa pelaamaan osaamisensa edellyttämällä tavalla, kertoi Hassinen pelin jälkeen. Vaikka kauden alussa BC Nokian joukkue oli valmiimpi kuin useampi muu sarjan joukkue, niin Hassinen korosti sitä, että joukkueen pelitavan rakentaminen on vielä kesken ja kehittyy koko ajan. Potentiaalia joukkueessa on vielä paljon parempaan, mitä tähän asti on nähty.

Ottelu alkoi tasaisesti tai jopa lievällä FoKoPon hallinnalla. BC Nokia pystyi kyllä järjestämään hyviä heittopaikkoja takamiehilleen, mutta valitettavan usein heitot kolisivat rautoihin. Ja FoKoPon vankkarakenteiset amerikkalaispelaajat hallitsivat oman korinsa alustaa suvereenisti. Vielä kun BC Nokian kasvatti, Aleksi Koskinen, upotti ensimmäisellä jaksolla kolme kolmosta, niin ensimmäiselle tauolle mentiin luvuissa 16-20.

Toinen jakso oli hyvin saman tyylinen kuin ensimmäinenkin. Shawn Hopkins toi kentälle tultuaan selvästi lisäenergiaa joukkueen puolustukseen. Timo Riihelä otti kolmannen virheensä heti jakson alussa ja oli pakotettu menemään vaihtopenkille. Forssan hyökkäyspeli toimi edelleen ja varsinkin Keith Thompson oli BC Nokian puolustukselle hankala pideltävä. Pitkällä tauolla Forssa johti peliä viidellä pisteellä 36-41.

Puoliajan jälkeen Timo Riihelä palasi kentälle ja upotti heti kaksi kolmosta. Daniel Bailey jatkoi tästä kahdella donkilla plus vapareilla ja nopeasti BC Nokia oli kääntänyt tilanteen 48-41 johdoksi. Samanaikaisesti puolususpäässä Olli Ahvenniemi otti komennon korin alla. Ja mikä parasta Olli teki sen ilman turhia rikkeitä. Koko jakson aikana BC Nokia epäonnistui kahdessa pelitilanneheitossa! Erikseen pitää vielä mainita Antti Kaivosen upea sisääntulo jakson neljännellä minuutilla. Viisi pistettä ja levypallo sekä hienoa taistelua kolmen ja puolen minuutin vaihdon aikana. Antti palkittiinkin pelin jälkeen joukkueensa nälkäisimpänä pelaajana. Viimeisellä tauolle mentäessa tulostaulukka komeilivat numerot 76-50. Uskomaton jakso sytytti myös siihen asti hieman uneliaan kotiyleisön mukaan peliin.

Viimeisellä jaksolla pelin kulku tasaantui hieman. BC Nokian ykkösnyrkki piti luvut tasaisena ensimmäiset neljä minuuttia. Tämän jälkeen valmentaja Hassinen antoi peliaikaa joukkueen nuoriso-osastolle. Ottelu pelattiin loppuun tyylillä Timo ja pojat mutta silti pistero säilyi samana ottelun loppuun asti. Parhaiten nuorisoketjusta onnistui tänään Tino Mäkelä tehden neljä pistettä.

BC Nokian joukkueesta ei tällä kertaa juuri heikkoa lenkkiä löytynyt. Ylivoimaisesta kentän paras oli kuitenkin Daniel Bailey, jonka tilastorivi oli tässä ottelussa aivan huikea: 32:07 minuuttia, 2P: 6/8, 3P: 5/6, 1P: 5/5, 8 levypalloa, 2 syöttöä ja 2 riistoa. Yhteensä 32 pistettä. BC Nokian muut pistemiehet olivat: Pederson: 17 pistettä ja 5 levypalloa, Hopkins 14/3, Riihelä 13/5, Kaivonen 7/1, Ahvenniemi 7/3, Harjula 6/4, Tuominen 4/4 ja Mäkelä 4 pistettä.

BC Nokian seuraava ottelu on perjantaina 29.11. Porvoossa Tarmoa vastaan. Ja seuraava kotiottelu on itsenäisyyspäivänä 6.12.2013. Vastustajaksi saapuu silloin sarjaa puhtaalla pelillä johtava Helsinki Seagulls ja ottelu alkaa jo kello 15:00